UŽAS! FUDBALER ZAVRŠIO U KOMI POSLIJE DUELA S RIVALOM: Povrijedio se u PRVOM MINUTU meča, hitno...

Sport
UŽAS! FUDBALER ZAVRŠIO U KOMI POSLIJE DUELA S RIVALOM: Povrijedio se u PRVOM MINUTU meča, hitno...

Napadač Bordoa Albert Elis navodno je stavljen u medicinski indikovnu komu nakon što je pretrpio ozbiljnu povredu glave u utakmici francuske Lige 2 protiv Gengama ove subote.

Već u prvoj minuti utakmice, reprezentativac Hondurasa sudario se u skoku sa odbrambenim igračem protivničkog tima Donatienom Gomisom. Elisu je tokom osam minuta ukazivana pomoć na terenu prije nego je iznijet na nosilima.

Bio svjestan na terenu
Prema izvještajima L'Equipea i France Bleua, 28-godišnjak je bio svjestan na terenu, ali je stavljen u indukovanu komu prije nego što je prevezen u bolnicu Pelegrin.

Nakon utakmice, koju je njegova ekipa dobila sa 1:0, trener Bordoa Albert Riera rekao je da ne može da da nikakve informacije o stanju Elisa. 

- Razgovarali smo sa ljekarom i ne možemo reći ništa. On je u bolnici i nema ništa što možemo reći. Pobjeda je za njega.

L'Eipe je dodao da je golman Karl-Johan Johanson bio jedini igrač Bordoaa koji je razgovarao s novinarima nakon utakmice.

"Zaista je teško"
- Ovo je prvi put u mojoj karijeri da sam doživio ovo. Zaista je teško. Osjećao sam se kao da ću plakati. U poluvremenu su nam rekli da je budan, ali trenutno ne znamo ništa. Vidjet ćemo sutra.

Inače, Elis je briljirao u MLS-u u Hjouston Dinamu tokom četiri sezone, prešao je u portugalsku Boavistu 2020. godine. Od tada je igrao za Bordo u Ligi 1 i Ligi 2.

Napadač je također bio ključni igrač za Honduras od svog debija 2014. Elis je skupio 64 nastupa i postigao 13 golova.

Ne propustite