JAKOV MILATOVIĆ PODNIO OSTAVKU: Napušta sve funkcije u stranci

Region
JAKOV MILATOVIĆ PODNIO OSTAVKU: Napušta sve funkcije u stranci

Zamjenik predsjednika Pokreta "Evropa sad" i aktuelni predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u stranci.

Na društvenim mrežama objasnio je svoju odluku.

"Prilikom osnivanja Pokreta "Evropa sad", građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju.

Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu", napisao je Milatović na nalogu na mreži X.

Dodao je da je Pokret "Evropa sad" bio i ostat će važan dio njega.

"Jer smo zajedno ispisivali historiju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjerit ću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta", kazao je Milatović.

Ne propustite