U Beču ubijene četiri žene i curica u manje od 24 sata

Aktuelno
U Beču ubijene četiri žene i curica u manje od 24 sata

AUSTRIJSKE vlasti istražuju ubojstva četiri žene i 13-godišnje djevojčice u Beču u roku od jednog dana, uključujući tri žene koje su pronađene izbodene na smrt u bordelu.

Tijela triju mladih žena pronađena su sa smrtonosnim ranama nožem u bordelu u četvrti Brigittenau glavnog grada Austrije u petak navečer nakon što je svjedok o događaju obavijestio policiju.

Muškarac (27) koji je još sa sobom imao nož za koji se vjeruje da je oružje kojim je počinjeno ubojstvo uhićen je u blizini pod sumnjom da je počinio ubojstva, rekla je policija.

U odvojenom slučaju, žena i njezina kći, 13, pronađene su mrtve u stanu u Beču ranije u petak. Vjerojatno su zadavljeni ili ugušeni do smrti, a otac je glavni osumnjičeni, rekla je APA.

Austrijska udruga autonomnih skloništa za žene prošle je godine zabilježila 26 femicida, a u zemlji i diljem Europe bjesni rasprava o ubojstvima žena i djevojaka, često od strane partnera ili bivših partnera.

Austrijska vlada obećala je oštrije mjere, obećavši nekoliko mjera uključujući povećanje financiranja organizacija koje pomažu žrtvama nasilja.

Nevladine organizacije, međutim, kažu da vlada ne čini dovoljno da zaustavi ubojstva.

Između 2010. i 2020. u Austriji je ubijeno 319 žena, uglavnom od strane njihovih muških partnera ili bivših partnera, s rekordnim brojem od 43 žrtve u 2019., pokazuje vladina studija, piše Index.hr.

Ne propustite