U Hrvatskoj ubijen mladi fudbaler (22)

Region
U Hrvatskoj ubijen mladi fudbaler (22)

Kako javlja Slobodna Dalmacija, muškarac koji je mladića izbo u prsa je 31-godišnjak A. R.

Splitsko-dalmatinska policija istražuje dvije osobe povezane s ubistvom mladića (22) koji je noćas oko 1 sat na Mažuranićevom šetalištu u Splitu izboden nožem, piše Index.hr. Kako javlja Slobodna Dalmacija, muškarac koji je mladića izbo u prsa je 31-godišnjak A. R. Žrtva je fudbaler jednog kluba u blizini Splita.

Portparloka PU splitsko-dalmatinske Željka Radošević kazala je da su dve osobe uhapšene nakon što je policija, odmah po dojavi o događaju, započela potragu za počiniteljem. Dodala je da je uviđajem rukovodila dežurna zamjenica Državnog tužilaštva u Splitu te da će policija saopštiti više informacija o događaju nakon završetka kriminalističkog istraživanja.

Policija je ranije izvijestila da je 22-godišnjak podlegao povredama u splitskoj bolnici nakon napada u kojem mu je muškarac zadao ubodnu ranu u predelu grudi. Dodala je da je u službene prostorije dovedeno više osoba, od kojih su dvije uhapšene u vezi s ubistvom.

Načelnik Hitnog bolničkog prijema KBC-a Josip Krnić rekao je novinarima da je 22-godišnjak s teškom ubodnom ranom u predelu grudi doveden u Hitnu pomoći bez vitalnih znakova. Pristupili su odmah reanimaciji, ali bezuspješno te su nakon 45 minuta proglasili smrt.

Prema pisanju medija, policija je privela trojicu braće, od kojih je jedan nakon gurkanja otišao po nož u stan i zadao više rana mladiću.

Sumnja se da je svađa krenula nakon što je 22-godišnjak odbio braći dati novac, no za sada se slučaj ne vodi kao ubistvo iz koristoljublja, javlja Dalmatinski portal.

Ljudi koji poznaju braću kažu da žive u jako lošim uslovima i da su slučaj za Centar za socijalni rad. Sva tri brata imaju problema s drogom i uglavnom na ulici žicaju novac od prolaznika.

Sukob je sinoć započeo ispred zgrade u kojoj braća stanuju u Ulici Domovinskog rata. Žrtva je tada još bila u društvu trojice prijatelja. No, nakon nekog vremena došlo je do sukoba s dvojicom braće koji metar dalje, na trgu pred hotelom. Navodno se prije toga mladić i udaljio, ali se potom vratio.

U jednom trenutku najstariji brat je otišao po nož u stan u kojem žive. Njime je zadao više teških rana mladiću koji je pokušao pobeći uz Mažuranićevo šetalište. Po dolasku policije ubica se opirao hapšenju. Kada je uveden u službeno vozilo, glavom je udarao u žičanu pregradu u vozilu i urlao na sav glas.

- Nama ta braća nisu izgledala nimalo opasno. Dosađivali su, onako ispijeni, ponekad i jako neuredni, tražili bi pola eura, euro. Prije dva mjeseca jedan od njih je ispred jednog kafića napravio incident pa su ga istjeralii. Nije se opirao. Oni se stalno dro*iraju, žive u stanu s bolesnom majkom - govore vlasnici lokalnih kafića za Slobodnu Dalmaciju.

- Ne znam jesu li i prije nekog napali, ali znaju ulaziti u prodavnice, pečenjare i kafiće. Nisam ništa čuo dok nisu došle hitna i policija sa sirenama. Ko zna zašto su napali jadnog momka i još njih tri na jednoga - ispričao je za Slobodnu Dalmaciju stanar obližnje zgrade.

Ne propustite