Kahrimanović: Škorpioni nisu likvidirali Srebreničane na taj način kako je to uradila država Amri

Aktuelno
Kahrimanović: Škorpioni nisu likvidirali Srebreničane na taj način kako je to uradila država Amri

Nedžad Kahrimanović, brat ubijene Amre Kahrimanović, ponovio je na današnjem protestu u Tuzli zahtjev za smjenom ili ostavkama ministra i direktora policije TK, kao i "svih odgovornih u hijerarhiji".

Kahrimanović je u razgovoru za N1 kazao da ne očekuje da će se ispuniti zahtjevi, ali da će “odgovorni to na kraju morati uraditi”.

“Ovo nije borba od minute i sata”, dodao je on, “nego dugotrajna i mukotrpna borba”.

Brat ubijene Amre Kahrimanović poručio je da će istrajati u borbi koja nije politička, nego je borba za dostojanstvo njegove brutalno likvidirane sestre.

“Škorpioni nisu likvidirali Srebreničane na taj način kako je to uradila država Amri. Ne postoji nijedan promil empatije niti političke i društvene odgovornosti. Indirektno su oni pucači kada ne izvršavate svoj posao profesionalno. Poslije Amre su bila još dva ubistva i…? Oni samo saniraju štetu”, zaključio je Nedžad Kahrimanović.

On je tokom protestne šetenje u Tuzli posebno kritikovao komesara policije…

“Zamislite bestijalnosti komesara policije koji izađe na pres konferenciju i kaže da ne zna sa sigurnošću, a ja znam da je ispaljeno 16 metaka. Kakav morate biti nečovjek da ne podnesete ostavku?”, kazao je Kahrimanović.

Na kraju je istakao kako je “veliki bijes” Tuzlaka i da se moraju učiniti promjene.

(N1)

Ne propustite