Drama u Engleskoj, u toku velika evakuacija: “Napustite područje”

Svijet
Drama u Engleskoj, u toku velika evakuacija: “Napustite područje”

Hitno upozorenje poslano je stanovnicima Plymoutha, grada na jugozapadu Engleske, zbog neeksplodirane bombe iz Drugog svjetskog rata.

Podsjetimo, u utorak je policija izašla na teren nakon što je u vrtu pronađena bomba. Tada je uspostavljena sigurna zona radijusa od 300 metara kojoj se ne smije pristupiti, izvijestio je Guardian.

U petak je gradsko vijeće objavilo da će bombu vojni konvoj odvesti do pristaništa trajekta Torpoint kako bi se odbacila na moru, a ljudima koji žive unutar 300 metara od rute kojom će bomba putovati rečeno je da do 14 sati po lokalnom vremenu moraju napustiti svoje domove, prenosi Dnevnik.hr.

Upozorenje je poslano na mobilne uređaje u području neposredno nakon 12 sati u petak.

“Ozbiljno upozorenje Gradskog vijeća Plymoutha. Bomba iz Drugog svjetskog rata pronađena u Keyhamu bit će danas, 23. veljače 2024. u 14 sati prevezena do pristaništa trajekta Torpoint preko Saltash Road”, pisalo je u poruci.

“Duž ove rute će između 14 i otprilike 17 sati biti uspostavljen kordon. Molimo vas da napustite zonu i ostanete udaljeni od nje tijekom tog vremenskog razdoblja”, dodaje se, prenosi Dnevnik.hr.

Ne propustite