Zavod zdravstvenog osiguranja KS uvodi novi transparentni sistem praćenja e-UPUTNICA

Bosna i Hercegovina
Zavod zdravstvenog osiguranja KS uvodi novi transparentni sistem praćenja e-UPUTNICA

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Kantona Sarajevo po prvi put uvodi sistem praćenja e-Uputnica za osiguranike na svojoj web stranici www.kzzosa.ba; eUPUTNICA.ezoblak.ba.

Ovaj inovativni sistem, kako je saopćeno, pruža brzo i jednostavno praćenje e-Uputnica, donoseći sa sobom niz prednosti, uključujući značajnu uštedu vremena i transparentnost.

- Proces naručivanja je jednostavan - ljekar opšte prakse evidentira broj telefona osiguranika u informacijski sistem ZZO KS. Nakon toga, osiguraniku se šalje link u SMS poruci koji je potrebno otvoriti. Potom osiguranik potvrđuje aktivaciju putem svog Viber računa. Kada je registracija uspješno dovršena, osiguranik prima sve relevantne informacije o zakazanom terminu, uključujući i podsjetnik na termin, s uputom da potvrdi dolazak ili otkaže. Putem automatski generisanog koda koji se dostavlja osiguraniku u Viber poruci, istom je omogućeno da na web stranici provjeri u kojoj zdravstvenoj ustanovi je kreirana eUputnica, vrijeme kreiranja status, termin na koji je naručen, redni broj narudžbe - navode iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Direktor ZZO-a Muamer Kosovac ističe da je ovo nastavak aktivnosti Zavoda koje do sada nisu nikada provedene u Kantonu Sarajevo, a omogućavaju građanima jednostavniji pristup zdravstvenoj zaštiti i niz benefita za osiguranike kao što je značajna ušteda vremena, a to bi "trebalo smanjiti dugotrajna čekanja na specijalističke preglede u Kantonu Sarajevo".

Zavod zdravstvenog osiguranja KS, u saradnji sa Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo, nastavlja unapređivati zdravstvene usluge i osigurati pravedan i transparentan pristup svim pacijentima, saopćeno je iz tog zavoda.

Ne propustite