Vaš prozor - aromatični vrt
Nema ljepšeg trenutka od onog kad sami ubirete plodove svog rada. Nekoliko listića metvice za grah, prstohvat kopra za umak od rajčice ili malo ružmarina za ukusnije pečenje, a sve to vaših ruku djelo. Ukoliko sami posadite začinsko bilje uvijek ćete imati svježe začine i bit ćete sigurno da su vrhunske kvalitete. Potrebno je samo naučiti kako da ga gajite pošto se svaka biljka različito održava.
Ukoliko želite svoje biljke pretvoriti u suhe začine, povežite strukove bilja konopcem ili ih okačite okrenute naopako i držite ih na suhom i tamnom mjestu na kojem struji zrak.
Metvica
Uzgaja se vrlo jednostavno, a prija joj skoro svaka zemlja. Kada je jednom zasadite, imat ćete je godinama. Odaberite veliku saksiju, zemlju održavajte vlažnom i na godinu-dvije izvadite metvicu iz zemlje, podijelite korijen i ponovno zasadite.
Peršin
Ovoj dvogodišnjoj biljci potrebno je više vremena da proklija. Posijte je najprije u saksije, i to u ožujku, na otvorenom. Otporna je na mraz, pa ako je zimi pokrijete, u rano proljeće brat ćete svježe listove. Svake godine mijenjajte zemlju.
Bosiljak
Ovu jednogodišnju biljku treba gajiti na osunčanom mjestu i u zemlji bogatoj hranjivim tvarima. Zahtijeva dosta vode, pa je redovito zalijevajte
Majčina dušica
Ovu višegodišnju biljku posadite u rastresitu zemlju, bogatu organskim tvarima. Voli toplinu, sunce i umjereno zalijevanje. U razdoblju cvatnje češće je obrezujte. Za začinjavanje jela berite listove, a cvijet osušite i spremite za čaj.