Posmrtne ostatke Bate Živojinovića premještaju iz Aleje:Ovo je odluka porodice, sin objasnio razloge

Show
Posmrtne ostatke Bate Živojinovića premještaju iz Aleje:Ovo je odluka porodice, sin objasnio razloge

Miljko je istakao da će se velika želja njegovih roditelja ostvariti

Posmrtni ostaci velikana filmske umjetnosti, Velimira Bate Živojinovića biće premješteni iz Aleje zaslužnih građana u Beogradu u mjesto odakle je rodom - u Koraćicu.

Sin Miljko Živojinović je potvrdio informaciju da će posmrtni ostaci ovog legendarnog glumca biti premješteni do 1. maja i on će počivati pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović.

- Mi smo još 2020. godine dobili sve potpise i saglasnost da Batini posmrtni ostaci budu premješteni, međutim, tada je počela korona i sve je stopirano. Nakon toga, otkriveno je da upravo kroz parcelu gdje bi on trebalo da bude premješten prolazi vodovodna cijev koju su iz vodovoda, potom, premjestili. Zatim smo čekali da prođe neko vrijeme kako bi se ta zemlja slegla i sada je sve to riješeno, te možemo krenuti u proceduru premještanja posmrtnih ostataka mog oca. Plan je da to bude urađeno do 1. maja, a koji će to tačno datum biti, bićete obaviješteni - rekao je Miljko i dodao da je on obavio sve što je bilo do njega:

- Ja sada idem u Aranđelovac, naručio sam bijeli mermer, tako da će i nadgrobna ploča biti spremna. Kada dođe taj dan, po našim starim vjerskim i tradiocionalnim običajima biće održano opelo i sve što ide zatim. Svi članovi naše porodice su u toku i prisustvovaće tom danu, kao i svi oni bliski ljudi koji to budu željeli. Bata će konačno počivati pored Lule, kao što su željeli - istakao je Miljko Živojinović za Informer.

Podsjetimo, Velimir Bata Živojinović je bio jedan je od najpoznatijih glumaca koji su potekli sa ovih prostora i jedan od rijetkih koji je ostvario globalnu prepoznatljivost i slavu širom svijeta. U svom bogatom umjetničkom opusu ostvario je uloge u više od 350 filmova, a nagrađen je brojnim prestižnim nagradama za ostvarenja u filmskoj umjetnosti u zemlji i inostranstvu.

(Telegraf.rs)

Ne propustite