MONAH ARSENIJE NAPAO PRIJOVIĆKU, ne vjeruje svojim očima: "JAOO, KAD SAM TO VIDIO..."

Show
MONAH ARSENIJE NAPAO PRIJOVIĆKU, ne vjeruje svojim očima: "JAOO, KAD SAM TO VIDIO..."

Iguman manastira Ribnica kod Mionice nastavlja da osuđuje različite oblike popularne muzike.

Aleksandra Prijović je postala svojim trudom i dobrim odabirom pjesama jedna od najpopularnijih muzičkih zvijezda, ne samo u Srbiji već i u regionu. Iza njene karijere ne stoji nikakav skandal, te je pokazala da se može biti i velika zvijezda a da se pojavljuje po tabloidima.

I dok mnogi čestitaju Prijovićevoj veliki muzički uspjeh, nisu svi zadovoljni i oduševljeni njenim ponašanjem na sceni.

Naime čuveni monah Arsenije Jovanović se u svojoj besedi osvrnuo i na uspjeh Aleksandre Prijović.

Iguman manastira Ribnica kod Mionice je poznat po tome da uglavnom ima negativno mišljenje o popularnoj kulturi i to pre svega o muzici, koju rado komentariše u svojim besadama. Iako je i sam prije tridesetak i više godina bio je u epicentru crnog talasa jugoslovenskog rokenrola, Arsenije se nakon zamonašenja potpuno okrenuo protiv rokenrola, elektronske muzike, ali i narodnjaka.

Jedan dio svoje besjede je posvetio upravo fenomenu Aleksandre Prijović

- Sada se napravila neka kombinacija gradskih narodnjaka. Tu je glavni predstavnik Ceca i njena učenica i njen klon Aleksandra Prijović. Potpuno izostaje bilo kakav bunt, bilo kakav socijalna kritika. Samo tijelo. Znači sada se turbofolk i zabavna muzika sublimiraju u jedan pravac i to je taj novi pravac. Taj pravac nije seoski, on je seljački. Znači kada je neko seljačina, to ne znači da je sa sela. Seljačina može da bude i profesor univerziteta. Ti na selu imaš takvu gospodu da se zaprepastiš. Ta seljačka novokomponovana muzika je nažalost prepravila čitavu Jugu i šire. Svi luduju za njom.

Kažu Aleksandra napunila 5 arena u Zagrebu. To Oliver Dragović da ustane iz mrtvih ne bi uspio. Meni su nju pohvalili kao ona je jako pristojna. Ja sam poželio da vidim tu pristojnost. Pomislio sam da možda mi Srbi imamo neki pozitivan uticaj na braću Hrvate. Jaoj, kada sam ja to vidio. Pristojna a u nekom tjesnom, kožnom kostimu gdje se svaki nabor njenog zgodnog, mladog ženskog tijela vidi. Ona izgleda kao nešto iz naučno fantastičnih filmova. Kako to može da bude pristojno? - smatra monah.

@ilija..r..vujovic

♬ original sound - Илија Р. Вујовић

Ne propustite