Princ Hari 1 osobu iz Kraljevske porodice smatra "zlikovcem": S njom ne želi da bude u istoj sobi

Show
Princ Hari 1 osobu iz Kraljevske porodice smatra "zlikovcem": S njom ne želi da bude u istoj sobi

Tokom prošlonedeljnog putovanja vojvoda od Saseksa u Londonu je proveo ukupno 24 sata, od čega je manje od jednog sata bio sa svojim ocem oboljelim od raka, kraljem Čarlsom Trećim

Princ Hari je želio da se drži podalje od maćehe kraljice Kamile tokom svog burnog putovanja u Veliku Britaniju prošle nedelje, tvrdi njegov dugogodišnji prijatelj, javlja New York Post.

Tokom prošlonedeljnog putovanja vojvoda od Saseksa u Londonu je proveo ukupno 24 sata, od čega je manje od jednog sata bio sa svojim ocem oboljelim od raka, kraljem Čarlsom Trećim.

Prema Kamilinoj dugogodišnjoj prijateljici Petroneli Vajat, Hari je "više volio da ne bude u istoj prostoriji sa svojom maćehom kada je razgovarao sa kraljem o dijagnozi raka", napisala je ona za The Telegraph.

New York Post je zatražio komentar od Bakingemske palate.

Harijeva osjećanja prema Kamili (76) su otkrivena u njegovim memoarima "Spare", objavljenim prošle godine, u kojima ju je senzacionalno označio kao "opasnu" i "zlikovca".

Otac dvoje djece je takođe tvrdio da je njegova maćeha puštala priče o kraljevskoj porodici u medije kako bi zadržala imidž i povećala svoju popularnost.

U knjizi koja je podigla buru Hari je napisao da je susret sa Kamilom – koja se u njegovoj knjizi naziva "drugom ženom" – bio poput "injekcije": "Zatvori oči i nećeš to ni osjetiti".

"Sjećam se da sam se pitao... ako bi bila surova prema meni; da bi bila kao sve zle maćehe u pričama".

Hari (39) je rekao da je Kamilina potreba da rehabilituje svoj imidž od "zlikovačkog" u britanskoj štampi učinila da je ona "opasna" za njega "zbog veza koje je stvarala u britanskoj štampi".

Otkriće je ostavilo Kamilu "povrijeđenu", kasnije je otkrio njen prijatelj.

Hari je dolio ulje na vatru otkrivši da su on i njegov brat, princ Vilijam, "molili" svog oca da ne oženi Kamilu. Međutim, njihove molbe su ostale bez sluha kada su se par vjenčali 2005.

Tokom svog cjelodnevnog putovanja u Veliku Britaniju, Hari navodno nije vidio svog otuđenog brata Vilijama tokom brzog boravka u Engleskoj, niti svoju snaju Kejt Midlton, koja se trenutno oporavlja od nedavne abdominalne operacije.

Izvori bliski Hariju rekli su da bi on "rado prihvatio" priliku da vidi brata, ali se ta prilika nije ukazala.

Dan nakon što je Hari sleteo u Veliku Britaniju, on je već bio na putu nazad u Montesito u Kaliforniji, da bi se ponovo spojio sa svojom suprugom Megan Markl i njihovo dvoje djece.

Hari je navodno odsjeo u luksuznom londonskom hotelu tokom svog jednonoćnog boravka, umjesto da ostane sa porodicom u jednoj od njihovih brojnih kraljevskih rezidencija koje se nalaze širom Velike Britanije.

Prema Čarlsovom bivšem batleru Grantu Haroldu, vjerovatno je vojvoda odlučio da ostane u hotelu kako bi pokazao kraljevskoj porodici da je sposoban da se "izdržava" finansijski.

(Telegraf.rs)

Ne propustite