Svaka kuća u Jugoslaviji je ovo imala, a nekima još uvijek traje: 'KVALITET OSTAJE KVALITET'

Zanimljivosti
Svaka kuća u Jugoslaviji je ovo imala, a nekima još uvijek traje: 'KVALITET OSTAJE KVALITET'

Ovog proizvoda prisjetili su se na Facebook grupi Retroteka. Neko je objavio fotografiju poslužavnika iz sedamdesetih koji i danas izgleda kao nov.

Naime, radi se o poslužavniku koji je proizvela karlovačka tvornica Kordun.

Tvornica za preradu metala je osnovana 1916. godine u Karlovcu, a nasuprot mnogim proizvodnjama koje su nestale ili prestale s radom nakon raspada Jugoslavije i procesa privatizacije, Kordun i danas opstaje i to čak s unaprijeđenim kvalitetom.

U svijetu gdje se tradicija često gubi u oluji modernizacije, neki brendovi odolijevaju vremenu. Kordun rostfrei, poslužavnik iz vremena Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, predstavlja simbol izdržljivosti i neprolazne kvalitete.

Ova fabrika, koja je svoje korijene pustila u 70-im godinama prošlog stoljeća, i danas radi s istim žarom i predanošću kao i tada. Njihov escajg je sinonim za izuzetnost i eleganciju, a svaki komad nosi u sebi priču o kvaliteti koji traje.

Kordun rostfrei nije samo brend, već nasljedstvo koje se prenosi s generacije na generaciju. Svojim beskompromisnim pristupom kvaliteti, ova fabrika je postala sinonim za pouzdanost i trajnost.

Da li ste vi imali ili još uvijek imate ovaj predmet u svome domu?

Ne propustite