"TO NISU LJUDI, TO SU ZVIJERI": Sahranjen Nusret Destanović koji je svirepo ubijen i BAČEN U BUNAR

Crna hronika
"TO NISU LJUDI, TO SU ZVIJERI": Sahranjen Nusret Destanović koji je svirepo ubijen i BAČEN U BUNAR

Nusret Destanović (28), čiji nestanak se završio tragično kada je njegovo tijelo pronađeno u napuštenom bunaru u zaseoku kod Tutina, sahranjen je danas u rodnom Đerekaru.

Dženaza namaz počeo je u porodičnoj kući mučki ubijenog mladića, odakle se potom krenulo do džamije u Đerekaru. Od mladića su se oprostili njegovi najmiliji otac Šemso, majka Fatima, tri brata i tri sestre, kao i mnogobrojna rodbina i prijatelji.

– Nisam mogla da se odvojim od Nusretovog tijela. I dalje ne mogu da vjerujem šta nas je snašlo, kakav gubitak, velika tuga. Nusret je bio mlad, divan momak, dobar, vrijedan dečko. Od tolikih slobodnih i mladih djevojaka, on nađe da bude sa razvedenom ženom, zaljubio se i navukao sebi probleme. Ali opet, zar tako da mu urade? To nisu ljudi, to su zvjeri – izjavila je rođaka za Novosti.

Nusret je nestao prije nekoliko dana, da bi 10. februara, njegovo tijelo nađeno je u bunaru i tada je ustanovljeno da je u pitanju ubistvo, najverovatnije iz strasti ili osvete. Novopazarska policija brzo je reagovala i za vrlo kratko vreme, identifikovala osumnjičene za svirepo ubistvo momka sa Peštera.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su E. Dž. (19) iz Sjenice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu i E. H. (40) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Svima je po nalogu novopazarskog tužilaštva određen pritvor do 30 dana.

E. H. se sumnjiči da je omogućio S. Z. boravak u svojoj kući nakon izvršenog krivičnog djela.

Prema prvim informacijama sa terena, mladić je prvo pretučen, uslijed čega je preminuo, a kasnije bačen u bunar.

Pojavile su se sumnje da je njegovo tijelo pronađeno u bunaru, a čekali su se vatrogasci kako bi to mogli da potvrde.

– Sumnja se da je momak ubijen i da je njegovo tijelo bačeno u bunar. Međutim, sada se čekaju vatrogasci kako bi ušli u bunar i videli da li je to zapravo tačno. Velika je dubina, oko deset metara, ne može sa sigurnošću da se kaže da je to njegovo tijelo. Sve ćemo znati kad dođu vatrogasci. Inače, taj bunar se nalazi u blizini kuće osobe za koju se sumnja da je počinila zločin. Oni su pobjegli – rekao je jedan od učesnika u potrazi koji se nalazi na licu mjesta.

Ne propustite