Uhapšen muškarac nakon masovne tuče u sarajevskom naselju Malta

Crna hronika
Uhapšen muškarac nakon masovne tuče u sarajevskom naselju Malta

U sarajevskom naselju Malta, općina Novo Sarajevo, sinoć je oko 20.40 sati došlo je do tuče između više osoba. Izlaskom na teren, policija je zatekla dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna imala povrede nastale oštrim predmetom.

Danas se MUP Kantona Sarajevo oglasio zvaničnim saopćenjem:

"Dana 6. februara oko 20.40 sati, obaviještena je PU Novo Sarajevo da je u naselju Malta, općina Novo Sarajevo u toku tuča između više osoba. Izlaskom na teren, policijski službenici su zatekli dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna imala povrede nastale oštrim predmetom. Vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prebačeni su na KUM UKC u Sarajevu, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je navedeni događaj okvalifikovao kao krivično djelo nasilničko ponašanje. Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", naveli su iz policije.

Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa ovim događajem može dovesti N. Z, rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je priveden oko 3.15 sati poslije ponoći.

- Policijski službenici su obavili razgovore sa više maloljetnih osoba, koje su u pratnji roditelja pristupile u službene prostorije PU Novo Sarajevo, te će prema njima preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH. 23-godišnji muškarac koji je lišen slobode je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela", istakli su iz MUP-a KS-a.

Ne propustite