Novi detalji ubistva mladića na Otoci: Zašto će iskaz dati pripadnik jedne policijske agecije?!

Tema sedmice
Novi detalji ubistva mladića na Otoci: Zašto će iskaz dati pripadnik jedne policijske agecije?!

Videonadzor na raskrsnici na Otoci pokazao je da je kobne noći, kada je Adem Šuman ubio 19-godišnjeg mladića Farisa Pendeka, prošlo vozilo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, ali se, navodno, nije zaustavilo, saznaje portal "Avaza".

Šta je vidio
Saznajemo da je Uprava policije MUP-a KS tražila od čelnih ljudi Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH podatke ko je upravljao kobne noći ovim vozilom i da li je pripadnik DKPT-a u trenutku pucnjave vidio šta se tačno desilo i zašto se nije ako jeste, zaustavio.

Prema informacijama "Avaza", jedan od policijskih službenika dobio je poziv na saslušanje u MUP KS. (informativni razgovor) On je jutros trebao u devet dati iskaz, ali je saslušanje prolongirano za sutra. Policija na osnovu videonazdora želi rasvijetliti sve detalje.

Ide istraga
Ako se utvrdi da je tačno da je kobne noći pripadnik DKPT-a BiH vidio šta se desilo, a nije reagirao (utvrđuje s ko je s njim još bio u vozilu), Uprava Direkcije će pokrenuti internu istragu kako bi se sankcioniralo ovakvo ponašanje, posebno jer se radi o policijskim službenicima.

Ne propustite