Semir iz BiH doživio tragediju u Americi: Život samohranog oca se promijenio u sekundi

Crna hronika
Semir iz BiH doživio tragediju u Americi: Život samohranog oca se promijenio u sekundi

Bosanac Semir Lilić (32), samohrani otac 14. januara ove godine doživio je tešku saobraćajnu nesreću u SAD kada je u njegov automobil u kojem je bilo njegovo dvoje djece, udarilo drugo vozilo koje se kretalo brzinom 123 km/h, 60 km/h više od dozvoljenog.

Semir i njegov malodobni sin su prevezeni kolima Hitne pomoći u najbližu bolnicu, dok je njegova kćerka, koja je bila u teškom stanju prevezena heliopterom.

Drugi vozač, Charmayne Huerta-Guzman (25) sada je optužena za ubistvo iz nehata drugog stepena i niz drugih optužbi, prema sudskim dokumentima podnijetim u četvrtak. Istog dana Lennyn je sahranjena, piše Daily Mail.

Nesreća se dogodila oko 13 sati kada je Huerta-Guzman prošla pored drugog vozila u slijepoj ulici i direktno udarila u Lilićev automobil, saopštila je policija.

Emel Lilić (6) zadobio je prelom nosa, posjekotine usana i uganuće kuka, dok je Semir iščašio rame i slomio nogu

Lennyn je zadobila prijelom kičme, slomljen vrat i traumatsko krvarenje u mozgu. Danima je trajala borba za malu Lennyn, ali pošto su sve nade izgubljene ona je nažalost 22. januara skinuta s aparata za održavanje života.

"Da su to bile dvije sekunde, možda bih mogao da uradim nešto drugačije", rekao je otac slomljenog srca za ABC4 u ponedeljak.

[facebook][/facebook]

"Ali ona je došla tako brzo da nisam mogao ništa da učinim za svoju djecu i sebe. Možda da sam uradio nešto drugačije tog dana. Da sam zavezao cipelu mog sina još dvije sekunde ili tako nešto. Ali ništa nije krenulo drugačije. Samo završite na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", rekao je Lilić kroz suze.

Svjedoci su policajcima rekli da je muškarac u automobilu Huerta-Guzman izvadio flaše alkohola iz razbijenog vozila nakon sudara i sakrio ih u žbunje obližnje crkve.

Kada su policajci pitali šta je Huerta-Guzman radila prije nesreće, ona je rekla da su "pili i krenuli kući", navodi se u dokumentima o optužbi.

U bolnici je preliminarni test krvi pokazao 0,24 promila alkohola u krvi. Huerta-Guzman je zadržana bez kaucije i pojaviće se pred sudom 6. februara.

Ne propustite