Pjevačica (42) umrla usljed komplikacija tokom operacije

Show
Pjevačica (42) umrla usljed komplikacija tokom operacije

Pjevačica Dani Li preminula je u 42. godini uslijed komplikacija tokom liposukcije, prema informacijama koje je iznio njen suprug Marselo Mira.

Pop zvijezda je podvrgnuta operaciji u petak, koja je uključivala liposukciju stomaka, leđa i smanjenje grudi. Nažalost, tokom zahvata u Pinhaisu, Brazil, došlo je do komplikacija, zbog čega je hitno prebačena u bolnicu u obližnjoj Kuritibi.

"Njeno tijelo stiže sutra u Macapu. Veoma smo potreseni zbog svega ovoga. Sahrana će biti u subotu", izjavio je njen suprug Marselo Mira.

Još uvijek nije jasno do kakvih konkretnih komplikacija je došlo tokom operacije. Dani Li je za ovaj zahvat platila čak 4.000 funti, prema izvještajima objavljenim u "The Sun".

Dani Li, koja je rođena u Afui u amazonskoj džungli, postala je nadaleko poznata u Brazilu nakon uspjeha pesme "Eu sou da Amazonia" (Ja sam sa Amazonka). Svoju karijeru započela je sa samo pet godina, a nakon učešća u šouu talenata u svom rodnom gradu, preselila se u Macapu sa 17 godina. Tamo je osnovala brega žanr brazilske pop muzike i formirala grupu "Banda Sensacao". Godine 2008., Dani Li je upoznala pjesnika Osmara Đuniora, koji je postao njen producent i dao joj hit koji ju je lansirao u svijet slave.

(Novi.ba)

Ne propustite