TUŽNA VIJEST IZ REGIONA: Popularna glumica umrla u 47. godini, glumila u domaćim serijama

Show
TUŽNA VIJEST IZ REGIONA: Popularna glumica umrla u 47. godini, glumila u domaćim serijama

Glumica Ivana Mrvaljević preminula je poslije teške bolesti u 47. godini, saopštilo je Gradsko pozorište Podgorica.

Ivana Mrvaljević rođena je 26 septembra 1976. godine na Cetinju.

Baš tu je 1999. godine završila Fakultet dramskih umjetnosti u klasi Bora Stjepanovića. Još tokom studentskih dana počela je da radi u pozorištu, da bi se potom otisnula u svijet filma i televizije. Jedna od prvih rola u teatru bila je u komadu „Zauvijek tvoj“. Vrlo brzo postala je članica ansambla Gradskog pozorišta, a kasnije magistrirala produkciju u Torinu.

Ivana Mrvaljević je od 2012. do 2016. bila i direktorka Gradskog pozorišta u Podgorici, a prethodno od 2007. do 2008. obavljala je i dužnost umjetničke direktorke Kraljevskog pozorišta Zetski dom, u kom je osnovala akademsku scenu „Art“, podsjeća sajt Portalanalitika.

Igrala je i u predstavama „Bokeški D-mol“, „Betula u malu valu“, „Kozocid“, u serijama „Budva na pjenu od mora“, „Mješoviti brak“….

Istovremeno, bavila se i video, TV, filmskom i multimedijalnom produkcijom.

Prije nekoliko mjeseci, oktobra 2023. u razgovoru za Slobodnu Evropu govorila je o svojoj borbi sa kancerom.

– Sa karcinomom može da se živi ako prihvatite da je to dio vas i prevladate ogroman strah koji obuzima pri pomenu te bolesti – pričala je glumica, kojoj je godinu dana ranije djagnostikovan rak dojke, a razgovor je zaključila ovim riječima:

– Ne želim da se moj život, pa ni javni, pretvori u priču o kanceru. Mislim da je ovo jedini intervju koji ću dati na tu temu. Oktobar je, pa je red. Smatrala sam obavezom da svoju priču podijelim u prilog ružičastom oktobru.

Ne propustite