KO SE SJEĆA ANE VILENICE? Evo kako ona danas izgleda i čime se bavi

Show
KO SE SJEĆA ANE VILENICE? Evo kako ona danas izgleda i čime se bavi

Ana Vilenica, poznata po svojim angažmanima u bh. televiziji i pozorištu, postala je nova ravnateljica Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Rođena u Rijeci, Ana Vilenica je studirala glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje je osvojila srca bh. publike brojnim voditeljskim i glumačkim angažmanima tokom ranih dvijehiljaditih. Također, pamti se po glavnoj ulozi u popularnoj seriji "Dolina sunca".

Nakon završetka studija, Ana je proširila svoje umjetničke horizonte završivši drugi magistarski studij na Royal Central School of Speech and Drama u Londonu. Po povratku u Hrvatsku, nastavila je graditi uspješnu karijeru u kazalištu, filmu i televiziji, ističući se i kao producentica kazališnih predstava te dugometražnog dokumentarnog filma.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ana Vilenica (@anavilenica)

Sada je preuzela odgovornu ulogu ravnateljice Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Ana Vilenica nasljeđuje Renatu Carolu Gaticu na ovoj važnoj poziciji, koja se povukla zbog brojnih redateljskih angažmana u pozorištima širom Hrvatske.

(Novi.ba)

Ne propustite