Evo šta piše u presudi po kojoj se Severini oduzima starateljstvo nad sinom: Hrvati uočili 1 detalj

Show
Evo šta piše u presudi po kojoj se Severini oduzima starateljstvo nad sinom: Hrvati uočili 1 detalj

Vrhovni sud je donio odluku kojom potpuno oduzima starateljstvo Severini Vučković nad sinom Aleksandrom.

Ova odluka slijedi poništenje ranije odluke Županijskog suda u Splitu iz 2021. godine kojom je starateljstvo bilo zajedničko za oboje roditelja, Milan Popovića i Severinu Vučković.

U izvješću portala "Nacional" koji je došao u posjed presude, otkriva se kako je Vrhovni sud sada potpuno dodijelio starateljstvo ocu djeteta, Milanu Popoviću. Odluka stupa na snagu odmah, bez čekanja eventualne žalbe Severine Vučković.

Prethodna odluka iz kolovoza 2021. godine Županijskog suda u Splitu predviđala je da će starateljstvo nad Aleksandrom biti podijeljeno "po pola" između oca i majke. Međutim, nova presuda Vrhovnog suda pokazuje da je Milan Popović sada preuzeo potpunu kontrolu nad maloljetnim djetetom, bez dijeljenja starateljstva s Severinom.

Zanimljivo je napomenuti da je ova odluka stupila na snagu odmah, ne čekajući eventualnu žalbu Severine Vučković. Presuda također otkriva da niko od vještaka u ovom slučaju nije bio ispitivan na ročištu, već su Sud imao pismeni nalaz i mišljenje vještaka.

Sud je naveo kako je vještake, kliničku psihološkinju Ivanu Dijanić te Vladimira Grošića, specijalista psihijatrije, pozvao na ročište, na koje nisu došli. Svoj nedolazak, kako stoji u spisima, vještaci su ispričali. Dijanić je kao razlog nemogućnosti dolaska navela zdravstvene razloge dok je Grošić kazao “da zbog trenutnog zdravstvenog stanja, a koje je vezano za ovaj predmet nije u mogućnosti zbog narušenih kognitivnih sposobnosti i intelektualnih sposobnosti kvalitetno raspravljati odnosno aktivno sada učestvuje u procesu”.

Ovaj posljednji obrat dodatno komplicira već nategnute odnose između bivših supružnika, a izgledi za zajedničko rješenje u vezi starateljstva nad Aleksandrom izgledaju sve složeniji.

(Novi.ba)

Ne propustite