Helez podnio krivičnu prijavu protiv Dodika, svog zamjenika i pukovnika

Tema sedmice
Helez podnio krivičnu prijavu protiv Dodika, svog zamjenika i pukovnika

Ministar odbrane BiH Zukan Helez (SDP BiH) podnio je krivične prijave Tužilaštvu BiH protiv Milorada Dodika, svog zamjenika Aleksandra Goganovića i pukovnika Milana Damjanovića zbog obilježavanja neustavnog tzv. dana RS.

Istakao je da je riječ o ozbiljnoj prijavi na kojoj je radila jedna advokatska kancelarija i da obuhvata nekoliko krivičnih djela, a među njima i udar na ustavni poredak BiH.

- Krivična prijava protiv Dodika sačinjena je vrlo ozbiljno, četiri advokata su radila na njoj, oni su to temeljito pripremili na 16 stranica, ona sadrži 34 priloga i dva CD-a i prvi put jako ozbiljna prijava – rekao je Helez.

Inače, Goganović i Damjanović su se nalazili na ceremoniji u Banjoj Luci povodom ovog neustavnog praznika. Helez ističe da postoje fotografije koje dokazuju da su prisustvovali tamo.

- Bez ikakvih tenzija, moja obaveza je da štitim Ustav BiH i nema nikakvih nacionalnih tenzija. Isto bih uradio za bilo koga ko udari na ustavni poredak BiH. Ovom prilikom bih Dodiku poručio da se okani „ćorava posla“, naše je da idemo ka EU i NATO-u – zaključio je Helez.

Ne propustite