Kokosovo ulje-neprijatelj suhe kose i kože

Moda i ljepota
Kokosovo ulje-neprijatelj suhe kose i kože
Kokosovo ulje je jedan od najboljih prirodnih lijekova za suhu kožu. Koža nam naročito postaje suha u zimskom periodu i zahtijeva veću njegu.

Kokosovo ulje je jedan od najboljih prirodnih lijekova za suhu kožu i kosu. Koža nam naročito postaje suha u zimskom periodu i zahtijeva veću njegu.

Kokosovo ulje može vam poslužiti i pri uklanjanju šminke, a redovitom upotrebom na tijelu, ne samo da ćete osvježiti kožu, nego ćete se riješiti i ožiljaka i tamnih mrlja. Nježno umasirajte u kožu svakodnevno nakon tuširanja i ne treba vam nikakva dodatna krema ili losion.

Također može sjajno poslužiti kao tonik za kosu. Naime, masaža s toplim kokosovim uljem vratiti će izgubljeni sjaj, istodobno čineći kosu mekom, a i lako ćete je raščešljati. Uz to, na ovaj način ćete smanjiti gubitak proteina, zbog kojih vaša kosa izgleda zdravo i njegovano. A ako puštate kosu, redovito koristite kokosovo ulje.

Ovo ulje je inače dobro i za mršavljenje, održavanje razine kolesterola, poboljšavanje imuniteta, te kao pomagač u probavi i regulaciji metabolizma. Postoji krivo mišljenje da kokosovo ulje nije dobro za srce, zato što sadrži velike količine zasićenih masti, ali to nije nimalo točno. Kokosovo ulje sadrži oko 50% laurične kiseline, koja aktivno sprječava različite probleme koji utječu na srce, kao što su visok kolesterol i krvni tlak.

Izvor fotografije:magicnbilje.com

Ne propustite