ČAROLIJA U BOČICI: Tajni recept koji vraća biljke u život

Praktična žena
ČAROLIJA U BOČICI: Tajni recept koji vraća biljke u život

Ova posebna infuzija ima izuzetno pozitivan utjecaj na razvoj korijena biljaka, potiče raskošno i bujno cvjetanje te spriječava pojavu gljivica. Osim toga, ova otopina se iznimno preporučuje i za rezano cvijeće, produžavajući trajanje buketa.

Nije tajna da biljke, osobito zimi kada su izložene suhom i grijanom zraku, zahtijevaju dodatnu njegu, prvenstveno redovitu prihranu. Ako primijetite da vaše biljke posustaju, posegnite za ovim receptom koji će im trenutačno pružiti potrebnu revitalizaciju.

Ova infuzija za biljke, poznata i kao "biljni aspirin", krije dobro čuvanu tajnu koja se temelji na salicilnoj kiselini, poznatoj po poticanju rasta biljaka.

Recept je jednostavan – jedna tableta aspirina i decilitar destilirane vode. Tabletu izmrvite i dodajte u vodu, miješajući dok se potpuno ne otopi.

Ovom otopinom možete zalijevati ili prskati biljke jednom sedmičnom kako biste postigli najbolje rezultate. Vašim biljkama će biti zahvalne, bez obzira uzgajate li ih u dvorištu, na balkonu ili u posudama u unutrašnjem prostoru.

Ne propustite