JEDAN OD MEČEVA SEZONE: 'Čudovište' od golmana branilo VEĆ VIĐENO U GOLU, a onda poniženje i potez o kojem bruji cijela planeta

Fudbal
JEDAN OD MEČEVA SEZONE: 'Čudovište' od golmana branilo VEĆ VIĐENO U GOLU, a onda poniženje i potez o kojem bruji cijela planeta
,

Fenomenalan meč odigran je u Bergamu. Atalanta je golom u petoj minuti sudijske nadoknade došla do pobjede protiv Milana rezultatom 3:2. 

Prethodno je Atalanta dva puta vodila. Ademola Lukman je u 38. minuti iskoristio dodavanje Kopmajnersa, ali je izjednačenje donio Žiru u trećoj minuti sudijske nadoknate prvog poluvremena. 

Lukman je još jednom pogodio u 55. minuti, ali ni to nije bilo dovoljno da "zatvore" meč, pošto je Luka Jović pogodio u 80. minuti.

Do 95. minute meča prvo ime meča bio je zaista čudesni čuvar mreže Rossonera, Mike Maignan. Sjajni Francuz u 76. minuti je pokazao sve najbolje što posjeduje i zabilježio je apsolutno čudesne odbrane.

Prvo je ukrotio šut Scalvinija, a potom čudesno "skinuo" i pokušaj Ademole Lookmana koji je pred sobom imao skoro pa prazan gol. 
 

Ipak, domaćin je golom Murijela, i to kakvim, u petoj minuti sudijske nadoknade ostvario veliki trijumf protiv Milana. Kolumbijac je fenomenalno petom matirao golmana Maignana i donio nova tri boda svojoj ekipi.

Milan je 3. sa 29 bodova, dok je Atalanta sada 6. sa 23 boda.

Ne propustite