KLJUČNO PITANJE ZA POLICIJU POSLIJE UBISTVA MALE VANJE: Monstrume koji su oteli djevojčicu iz Skoplja snimalo čak 40 KAMERA!

Region
KLJUČNO PITANJE ZA POLICIJU POSLIJE UBISTVA MALE VANJE: Monstrume koji su oteli djevojčicu iz Skoplja snimalo čak 40 KAMERA!
,

Istražni organi Sjeverne Makedonije su utvrdili početnu i krajnju tačku kidnapovanja i ubistva Vanje Đorčevske.

Prema pisanju portala "Skoplje1", više od 40 kamera za nadzor pokrivale su put kojim su se kretala vozila "reno" i "sitroen", u kom je prema istrazi, bila oteta djevojčica.

Novinari postavljaju pitanje da li su snimci sa tih kamera pregledali u ponedjeljak, kada je oteta djevojčica, ili tek danima kasnije.

Kamere su gotovo na svakom koraku u prvim kilometrima, a nalaze se i u sporednim ulicama kroz koje su prolazili kidnaperi i ubice, zajedno sa Vanjom Đorčevskom.

Podsjećamo, optuženi za otmice i ubistva Vanje Đorčevske i frizera Pančeta Žežovskog, suočavaju se sa problemom da angažuju branioce.

Njima je, prema dostupnim infor­macijama, dodeljen advo­kat po službenoj dužno­sti.

Zbog težine krivičnog djela koje im se stavlja na teret, obavezno je da ima­ju branioca. Zato je određen jedan advokat po službenoj du­žnosti za sve pritvorene.

Njegov identitet za sada neće biti otkriven, zbog revolta javnosti u ovom slučaju.

Glavni optuženi Ljupče Palevski i dalje čeka izručenje u Severnu Makedoniju. Kako je rekao ministar pravde Krenar Loga, on očekuje da će ga Turska relativno brzo izručiti.

3732514-49-copy-106-copy-ff
FOTO: MAKEDONSKA POLICIJA

On je novinarima rekao da očekuje da će Turska naredene sedmice uzeti u proceduru zahtjev Sjeverne Makedonije za ekstradiciju Ljupča Palevskog Palča koji je po međunarodnoj potjernci uhapšen 5. decembra u turskom gradu Balikesiru.

- Još je rano da se govori o bilo čemu. Relativno brzo očekujemo njegovo slanje u Makedoniju, ali treba da vidimo da li će iskoristiti sve pravne lekove i da li će sistem u Turskoj dozvoliti da ekstradicija bude na način kako smo mi tražili - rekao je Loga.

Napomenuo je da su su dokumenti turskim vlastima poslati i fizički i elektronskim putem, i preko Ministarstva vanjskih poslova Sjeverne Makedonije i ambasade u Turskoj.

- Dakle, verujem da će od ponedeljka svi naši zahtevi biti uzeti u obzir u daljem postupku u Turskoj - rekao je Loga.

(Kurir.rs/Skopje1/Novosti)

Ne propustite