EVO ŠTA JE TRENER ŽELJEZNIČARA REKAO O NAVIJAČIMA: "U najtežim trenucima..."

Sport
EVO ŠTA JE TRENER ŽELJEZNIČARA REKAO O NAVIJAČIMA: "U najtežim trenucima..."
.

Željezničar je večeras poražen od Veleža sa minimalnih 1:0 te tako nastavio niz loših rezultata.

Strijelac jedinog pogotka bio je Giorgi Guliashvili u 58. minuti. Nakon meča medijima se obratio trener Plavih Abdulhakeem Al Tuwaijri.

Trener Željezničara: Ponosan sam timom, sve okolo je sramota; Klafurić: Veliki dan za mene i pobjeda

“Planovi se nisu promijenili u odnosu na prije. Neću ništa drugo reći medijima. Mislim da smo bili puno bolji od protivnika. Ja sam ponosan na ekipu, igrali su super. Iako se ovaj tim mnogo kritikuje, mislim da su kritike odgovorene dobrom igrom. Protivnik je dao gol iz jedne prilike. O planovima neću govoriti, mislim da smo dobro izgledali.”

Na pitanje novinara da li su gledali istu utakmicu, Al Tuwaijri je kazao:

“Ne zanima me vaše mišljenje.”

Također, trener iz Saudijske Arabije je istakao kako je svjestan gdje je došao te da je Željezničar klub sa velikom tradicijom.

“Svjestan sam gdje sam došao i koliko je Željo velik klub, znam šta znači ljudima Željo i ponosan sam na to. I vi radite svoj posao, ali uvijek ima dobrih i loših mišljenja novinara, neka mišljenja imaju smisla. Ako sam pričao na telefon tri sekunde ne znači da nisam pratio utakmicu.”

Kratko se dotakao Al Tuwaijri i navijača koji su večeras u velikom broju ispunili tribine stadiona Grbavica.

“Navijači su najvažnija karika, a ovdje navijači poštuju Želju. Velika je podrška navijača tu su u najtežim trenucima. Koreografije su danas bile vrhunske. Navijači su uvijek tu.”

Ne propustite