Rade Bogdanović odgovorio Piksiju: "Neka se sjeti Makedonije, njih 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice"

Sport
Rade Bogdanović odgovorio Piksiju: "Neka se sjeti Makedonije, njih 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice"
.

Nije se dugo čekalo na odgovor Bogdanovića

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac Rade Bogdanović, sada poznati fudbalski analitičar, odgovorio je na riječi Dragana Stojkovića Piksija, odnosno na konstataciju "da ne zna ko je Rade."

Stojković je nedavno gostovao u jednoj emisojina K1 i na pitanje da prokomentariše izjave Radeta Bogdanovića o njegovoj selektorskoj plati, rekao je: - Ko je taj?

Nije se dugo čekalo na odgovor Bogdanovića koji je, u razgovoru za TV UNA poručio:

- Pošto je Piksi rekao da ne zna ko sam, ja ću se predstaviti. Rodom sam iz Sarajeva, od oca Slobodana i majke Nade. Rođen u opštini Novo Sarajevo, porijeklom iz sela Tilava. Pošto je rekao da me ne poznaje, ja ću mu reći kako me poznaje - počeo je Bogdanović:

- Mjesec dana prije nego što je pobjegao iz Srbije, došao je u Makedoniju na Dojransko jezero, da polaže profi licencu kako bi otišao u Japan da bude trener. Polagao je po skraćenoj i privilegovanoj proceduri, a ja sam igrom slučaja bio polaznik trenerske struke. Ima jedan detalj koji mogu da povežem u tom vremenu kako funkcioniše Fudbalski savez Srbije i kako se dobijaju licence.

Nije Bogdanović tu stao, te je nastavio:

- Velika je Srbija, ali mnogo mala da bi se organizovala škola u Srbiji, pa su otišli u Makedoniju. Njih 6-7 trenera i 3-4 ljubavnice. Bili smo dole na tom jezeru i tada je došao Piksi. Bio je smješten preko puta moje sobe. Taj dan kada je došao otišao je da se tušira. Niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana jer je restrikcija. Onda Piksi izlazi iz sobe, peškir oko struka, na glavi mu pjena od šampona, jedno oko zatvoreno, na drgo škilji i pita me: "Bogdane, ima li tople vode?" Ja mu kažem: "Piksi nemamo tople vode, imamo restrikciju od osam do šet uveče, moraćeš hladnom da se tuširaš'. Vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentora je sam odabrao, bio je iz Francuske. Nije da mu mentor bude čovjek koga su zvali "Svinja". Tako da mislim da on mene poznaje.

Inače, Bogdanović je tokom igračke karijere nosio dresove Atletika i Verdera, dok je i veliku karijeru napravio u Južnoj Koreji. Svojevremeno je zabilježio nekoliko nastupa za Jugoslaviju, ali nije išao na SP u Francusku zbog toga što nije želio da plati.

(Telegraf.rs)

Ne propustite