OPAAA, XAVI SE ODLUČIO NA MAKSIMALNI RIZIK! Umjesto povrijeđenog Gavija dovodi prekriženu zvijezdu s Old Trafforda?

Fudbal
OPAAA, XAVI SE ODLUČIO NA MAKSIMALNI RIZIK! Umjesto povrijeđenog Gavija dovodi prekriženu zvijezdu s Old Trafforda?
l

 Borbeni španski veznjak Gavi će zbog teške povrede koljena biti van terena do polovine 2024. godine, što je upalilo alarme u taboru katalonske Barcelone.

Gavi se povrijedio noseći dres Španije i zbog toga će van stroja biti najmanje šest mjeseci, ali će i nakon toga oporavak zavisiti od njegove psihičkog stanja.

Barcelona mora brzo reagovati jer je utakmica nikad više i zgunut raspored ne dozvoljava da konkurencija u timu bude oslabljena, pa je Xavi došao do zanimljive ideje.

U španskim medijima, sve glasnije se pominje kako kormilar tamošnjeg velikana ozbiljno razmatra da prihvati ponudu kampa Donnyja van de Beeka koji želi obući dres Barcelone.

Nizozemac je zapostavljen kod Erika ten Haga u Manchester Unitedu i upravo on će biti prva zvijezda koja napušta momčad u januaru, a odlazak u Kataloniju se nameće kao realan scenario.

Van de Beek u nogama nema takmičarskog ritma, ali španski stručnjak misli kako je i pored toga on idealan profil za njegov stil igre u ‘Blaugrani’.

O formuli poslovanja trenutno nema riječi, međutim, prenosi se da ‘Crveni đavoli’ žele stalan transfer ili posudbu sa obaveznim otkupom na kraju sezone.

Ne propustite