Erdoan: Izrael će odgovarati za ugnjetavanje Palestinaca od Drugog svjetskog rata

Svijet
Erdoan: Izrael će odgovarati za ugnjetavanje Palestinaca od Drugog svjetskog rata
.

Izrael će odgovarati za sve ugnjetavanje koje je izazvao u Palestini od Drugog svjetskog rata, izjavio je u srijedu turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan), dodajući da od toga neće biti bijega, javlja Anadolu.

- Što više izraelska administracija eskalira ugnjetavanje, to će platiti veću cijenu - rekao je Erdoan nakon sastanka vlade u glavnom gradu Ankari.

- Izraelskim vladarima će prije ili kasnije suditi čovječanstvo, dobit će kaznu koju zaslužuju i zauzeti mjesto na smetljištu historije - naglasio je Erdoan.

Kritikovao je Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropu zbog "neograničene podrške Izraelu", rekavši da u suprotnom "vladari ove terorističke države ne bi mogli bezobzirno djelovati"

Izrael je u petak nastavio svoju vojnu ofanzivu na palestinsku teritoriju nakon završetka jednosedmične humanitarne pauze u sukobu sa palestinskom grupom Hamas.

Najmanje 16.248 Palestinaca je ubijeno, a više od 43.616 ranjeno u nemilosrdnim vazdušnim i kopnenim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra nakon prekograničnog napada Hamasa.

Ne propustite