AKO MU ZABRANE POLITIČKO DJELOVANJE ODE U NEVLADIN SEKTOR: Dodik poželio da formira udruženje za "nezavisnost RS-a"

Bosna i Hercegovina
AKO MU ZABRANE POLITIČKO DJELOVANJE ODE U NEVLADIN SEKTOR: Dodik poželio da formira udruženje za "nezavisnost RS-a"
,

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će, kada prestane da se bavi politikom, formirati udruženje za nezavisnost RS-a, prenosi Srna.

Dodik je rekao da je protiv njega kreiran proces pred Sudom BiH zbog nepoštavanja odluka Christiana Schmidita kako bi mu se zabranio politički rad, što očekuje pola javnosti u Federaciji BiH.

– Kada se prestanem baviti politikom biću oslobođen javne odgovornosti kao predsjednik RS-a, a kada mi zabrane, formiraću udruženje za nezavisnost Republike Srpske – rekao je Dodik.

Dodao je da je juče u Bruxellesu imao veoma koristan sastanak, te istakao da više ne može vjerovati EU kada njeni predstavnici tvrde da su za vladavinu prava.

– Kako vjerovati? Kome? U njihove dobre namjere kada kažu vladavina prava – naveo je Dodik.

Rekao je da kada domaći političari u BiH dođu u poziciju da se nešto dogovore, onda šef Delegacije EU BiH Johan Satler izađe i kaže da misli da sjedište Apelacionog suda ne treba biti u Banjaluci.

– Šta njega briga za to? Pa u Njemačkoj je apelaciono odjeljenje u nekom malom gradu čije ime i ne pamtim, uopšte nije u Berlinu – istakao je Dodik.

Tvrdi da je na sastanku briselska administracija iskazala očekivanja da BiH ide dalje.

– Kuda dalje, gdje dalje? Nemam pojma. Kada su me pitali o nekim rješenjima kao što je zakon o Sudu BiH, mi smo prihvatili da postoji apelaciono odjeljenje koje će biti smješteno u Banjaluci. Ako hoće neka glasaju, ako neće ne morate me više nikada ni pitati za to – poručio je Dodik.

On je rekao da su zahtjevi jasni i kada je u pitanju uspostavljanje jedinstvenog broja za pozive u hitnim slučajevima 112, te da je predloženo da to usvoje vlade Republike Srpske i FBiH.

– Šta je tu problem? Hoće se opet neki zakon na niovu BiH, e taj zakon nećete dobiti i vodiće se veoma računa šta je moguće na nivou BiH. Ako neko želi da favorizuje Šmita i njegovu budalaštinu i njegovu platu od 24.000 evra koju dobija ovdje za ništa i da pravi dodatno nered u BiH, to nije naša stvar – zaključio je Dodik.

Ne propustite