PRVOOSUMNJIČENI ZA VANJINO UBISTVO VEĆ BIO UHVAĆEN S ISTOM BANDOM? Isplivale ŠOKANTNE tvrdnje!

Region
PRVOOSUMNJIČENI ZA VANJINO UBISTVO VEĆ BIO UHVAĆEN S ISTOM BANDOM? Isplivale ŠOKANTNE tvrdnje!
.

Ljupčo Palevski Palčo, koji je juče uhvaćen u Turskoj, inače glavni osumnjičeni za monstruozno ubistvo 14-godišnje djevojčice Vanje Đorčevske, kao i 74-godišnjeg Panče Žežovskog, poznata je ličnost policiji i vlastima.

Riječ je o osobi koja je navodno radila veoma sumnjive poslove, nekada vezano za usluge, za reketiranje, divlju gradnju... Poznat je i po svojim nastupima u medijima, gdje je širio govor mržnje.

Ali postoji još nešto što nastavlja niz pitanja, a to je incident iz maja ove godine kada je uhvaćen zbog toga što je posjedovao pištolj. Prema dokumentu koji je objavio portal Večer, Palčo je uhvaćen sa istom bandom sa kojom je sada osumnjičen da je počinio zločin kakav Makedonija ne pamti. Tada su u MUP privedene ukupno 4 osobe, među kojima i Palevski, u čijem posjedu je pronađen pištolj 'Valter' kalibra 9 mm.

1466868-3732514-49copy106copy-ls-ff
Ljupče Palevskifoto: Makedonska Policija

Dana 05.05.2023.godine oko 00:30 časova na zemljanom putu u neposrednoj blizini tunela Demir Kapija-Javorica, policijski službenici Stanice granične policije Mihajlovo Regionalnog centra za granične poslove Jug oduzeli su pištolj od lica LJ.P. (58) iz Skoplja. "Valter" kalibra 9 mm koji je nosio bez dozvole nalazi se u biltenu MUP-a. Ostale tri osobe koje su tada uhvaćene sada su Vlatko K, Velibor M i Bore V.

Međutim, iako su osobe zavedene u policijskom saopštenju, više informacija o tome zašto nisu bili privedeni i šta je bilo tada sa Palčom, nema. Kako navodi Večer, ova banda je dugo delovala, čak i sa ilegalnim oružjem, i bila je poznata MUP-u. Istovremeno, postavlja se pitanje da li je Palevski dobio nazad pištolj za koji je navodno imao dozvolu za posjedovanje, ali ne i da ga nosi sa sobom, odnosno da li mu je vraćen i da li je potom sa istim pištolj je tada počinio nedavne zločine za koje je osumnjičen?

Ne propustite