JELENA JE BILA OMILJENI JUNAK "PORODIČNOG BLAGA" Njen grubi glas su svi zapamtili, a zbog jedne stvari su je STALNO KRITIKOVALI

Show
JELENA JE BILA OMILJENI JUNAK "PORODIČNOG BLAGA" Njen grubi glas su svi zapamtili, a zbog jedne stvari su je STALNO KRITIKOVALI
.

Glumica Jelena Čvorović Paunović koju je publika zavoljela kao Kasandru, odnosno Zorku u seriji "Porodićno blago" preminula je danas.

Bila je jedan od likova koje je Siniša Pavić maestralno napisao, a publika odmah zavoljela, jeste kćerka jedinica Paje Troška (Aleksandar Berček), koju smo gledali u "Porodičnom blagu".

3733526-untitled2-ls

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Mnogi se još sećaju njenog "hrapavog" glasa, pomalo "zarozane" pojave, a prije svega svadbe sa Đošom koji joj je od milošte tepao "ženče". Njihove zgode i nezgode iz bračnog života nasmijale su generacije.

Ova rola donijela joj je preoznatljivost među publikom, a glumica je svojevremeno otkrila da rijetko zna kako se ona zapravo zove.

- Retko ko od gledalaca zna kako se ja zovem, ali na moju sreću znaju uloge koje sam igrala. Često sam glumila neke "marginalce", pa su mi prijatelji mojih roditelja govorili a što nisi igrala neku gospođu - ispričala je jednom prilikom, a koliko je bila uvjerljiva kao Zorka svjedoči i to što mnogi i danas misle da privatno voli da popije čašicu rakije.

3733524-untitled2-ff
FOTO: PRINTSCREEN

Osim u "Porodičnom blagu" publika je imala priliku da je gleda i u serijama "Srećni ljudi", "Stižu dolari", "Bela lađa".

Pozorišna publika imala je priliku da je vidi u predstavama Beogradskog dramskog pozorišta, čiji je stalni član postala 1985. godine, a autorka je i monodrame "Afera koferče".

Privatni život

Iz braka ima kćerku Minu koja je izrasla u pravu lepoticu. Suprug Jelene Čvorović Paunović, sa kojim je dobila kćerku Minu, preminuo je prije nekoliko godina.

- Moja ćerka je jednom rekla da joj niko ne veruje da joj je majka glumica. Pošto inače radim u pozorištu, snimila sam serije i onda se situacija u njenom društvu promenila - kazala je jednom prilikom, podsjeća Kurir.

Ne propustite