Ovo je peta osoba koja je uhapšena zbog Vanjinog ubistva: Tužilaštvo odmah tražilo pritvor

Aktuelno
Ovo je peta osoba koja je uhapšena zbog Vanjinog ubistva: Tužilaštvo odmah tražilo pritvor
.

Tužilaštvo traži pritvor za osobu koja je pomogla u bjekstvu Vanjinog ubice iz Srbije preko Bugarske u Tursku

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju podnelo je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje predlog za određivanje mjere kratkotrajnog zadržavanja od 48 sati protiv 46-godišnjeg muškarca iz Skoplja zbog sumnje da je izvršio krivično delo pomaganje učiniocu nakon što izvršio krivično delo iz člana 365. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika, javlja TV "Telma".

Osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio krivično djelo proizilazi iz do sada pribavljenih dokaza Biroa javne bezbjednosti Sektora za međunarodnu policijsku saradnju, dostavljenih SVR Skoplje, u kojima se navodi da je lice osumnjičeno da je izvršilo krivično delo, za koje se raspisana je međunarodna poternica dana 2.12.2023 godine registrovana na graničnim prelazima u Republici Bugarskoj, s ulaskom u Republiku Bugarsku na GP Kalotina i izlaskom iz Republike Bugarske na GP Kapitan Andreevo (prema Republici Turskoj).

Obe registracije su sa vozila marke "Land Rover", kojim je upravljao osumnjičeni. Ta osoba je lišena slobode i s njom su policijski službenici Odeljenja za međunarodnu saradnju obavili informativni razgovor.

U konkretnom slučaju postoje okolnosti koje opravdavaju strah od opasnosti od bjekstva, kao i posebne okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, s obzirom na okolnosti vrste i karaktera krivičnog djela, uslovne osude i posljedice toga, navoti "Telma".

(Telegraf.rs)

Ne propustite