"POVUKAO JE OKIDAČ JER SE UPLAŠIO" Ubica male Vanje (14) STREPIO je samo od jednog - majka prodala stan, otac DAO SVE INFORMACIJE

Region
"POVUKAO JE OKIDAČ JER SE UPLAŠIO" Ubica male Vanje (14) STREPIO je samo od jednog - majka prodala stan, otac DAO SVE INFORMACIJE
k

Motiv ubistva Vanje Đorčevske (14) je najvjerovatnije bio novac, ono što je strašnije u vezi sa ovim slučajem je to što je umiješan i njen otac.

- Prema informacijama Vanjina majka je prodala stan i novac od te prodaje je bio motiv za iznudu, ali ćemo sve te stvari provjeriti u toku postupka - rekao je Gavril Bubevski povodom slučaja ubistava Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog.

Bubevski je rekao da je djevojčica zgrabljena na ulazu u zgradu.

Otac kidnapovane i ubijene 14-godišnje djevojčice podijelio je sa ubicama informacije o tome kada će i kako Vanja izaći iz kuće, kako bi organizovana grupa od petorice mogla da iznudi novac od majke, rekao je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

3729558-vanja-djorcevska-ff
FOTO: YOUTUBE ORTSCR / TV21, PRINTSCREEN MUP SEVERNE MAKEDONIJE

Vanja je oteta citroenom, vozilom nestalog, a potom i ubijenog Žežovskog koji je, kako se vjeruje dugovao novac organizatoru otmice Ljupčetu Palevskom.

- Upravo tim vozilom je maloljetnica odvedena, iz ulaza zgrade, odnosno iz stana, nakon što je, prema izjavama osumnjičenih, otac organizatoru podijelio informaciju o danu i vremenu njenog izlaska iz kuće, kada će biti sama - rekao je ministar Spasovski.

Organizator ubistva, koji je prema svim navodima vjerovatno Ljupče Palevski zvani Palčo, kojeg je ministar nazvao monstrumom, navodno i prema sumnjama bio je taj koji ju je upucao.

- Glavni organizator i izvršilac koji je 27. novembra ubio tinejdžerku iz pištolja, prema do sada utvrđenim dokazima, negdje oko 10 sati, uplašio se dokaza koje bi policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave počinjenog krivičnog djela. Mogu da obećam da ćemo ja i institucija učiniti sve da ovu osobu ili ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tlo - rekao je ministar Spasovski.

On je izvijestio da idu tragom organizatora koji je iz zemlje prvo pobjegao u Beograd, a potom otišao u Bugarsku. Za njim će biti raspisana međunarodna potjernica.

Glavni javni tužilac Skopskog javnog tužilaštva Gavril Bubevski objasnio je da je, prema izjavama privedenih, organizovana grupa odlučila da ubije djevojčicu, a potom od majke traži novac. Tačno vrijeme ubistva biće poznato nakon što dobiju rezultate obdukcije, piše Alo.

Ne propustite