SLUČAJ KOJI JE DIGAO REGION NA NOGE: Ovo su trojica osumnjičenih za ubistvo 14-godišnje Vanje G., otac još uvijek u stanici

Region
SLUČAJ KOJI JE DIGAO REGION NA NOGE: Ovo su trojica osumnjičenih za ubistvo 14-godišnje Vanje G., otac još uvijek u stanici
n

Tri osobe Velibor Manev, Vlatko Keshishev i Bore Videvski, osumnjičeni za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gjorchevske, dobili su po 48 sati pritvora.

Kako saznaje "Skopje1" iz izvora u Kaznenom sudu, sva trojica, osim za otmicu, osumnjičena su i za ubistvo. Sutkinja za prethodni postupak ove je mjere izrekla rano jutros, nakon što su trojica dovedena u sud iza ponoći, između 1 i 4 sata.

Kešišev, Manev i Videvski odvedeni su u zatvor u Šutki, gdje će služiti izrečenu mjeru. Nakon isteka roka od 48 sati ova mjera se može produžiti na zahtjev tužioca koji vodi postupak.

Osumnjičeni Velibor Manev jučer je prvi priveden na sud, a na pitanje novinara je li ubio Vanju, on je to negirao. On je jedini koji je vođen s parkirališta ispred suda.

Druga osoba, odnosno Bore Videvski, uveden je kroz podzemno parkiralište suda, a potom stepenicama odveden u sudnicu. Za njim je bilo više policije nego inače kako bi ga priveli sucu za prethodni postupak. Nije odgovorio na pitanje novinara: "jesi li ubio Vanju".

Treća osoba, Vlatko Kekišev, za koju se neslužbeno saznaje da je imala najveći i najbitniji angažman - skrivala se od javnosti. Policija ga je dovezla kombijem Interventne policije, a s parkirališta je liftom prevezen u sudnicu.

"Skopje1" je dobio fotografije osoba koje se od jučer nalaze u policijskoj stanici i trebaju biti izvedeni pred sudiju za prethodni postupak Kaznenog suda.

Podsjećamo, na razgovor je priveden i otac ubijene djevojčice. On se još uvijek nalazi u policijskoj stanici, piše klix.

Ne propustite