HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA NAKON NAJAVE MILORADA DODIKA: Oglasili se iz Bruxellesa

Bosna i Hercegovina
HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA NAKON NAJAVE MILORADA DODIKA: Oglasili se iz Bruxellesa
l

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon istupa predsjednik bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Naime, Dodik je najavio mogućnost proglašenja nezavisnosti RS-a ukoliko Donald Trump pobijedi na izborima u SAD-u.

Na njegove najave reagirala je iz Bruxellesa talijanska političarka Federika Woelk, ali i stručnjakinja za Zapadni Balkan Ivana Stradner.

Podsjetimo, Dodik je izjavio da vjeruje u nezavisnost RS i da smatra da će se to morati desiti jednog dana, piše Hayat.

Dodik je rekao da bi on mogao da bude zaslužan za to u nekoj perspektivi.

Kada je u Americi pobijedio Donald Trump, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost RS-a, a onda su se neki oko mene uplašili i to nisam uradio. Moram da kažem da mi je danas žao što nisam. Ali ako bi Trump ponovo pobijedio, mislim da ne bih oklijevao – rekao je Dodik.

Kada je riječ o američkim sankcijama njemu i njegovoj porodici, Dodik je rekao „da je to više nemoć, te da nema pravo da zbog svog komoditeta žrtvuje nacionanlne interese RS-a“.

dodik4243

.

dodik842374-696x1302

.

dodik4289735


On je kazao da je ponosan na svoju porodicu, dodajući da su oni veoma svjesni i odgovorni ljudi i da se bore u životu, a da to smeta Amerikancima.

Ključno pitanje oko mene nije više kriminal, sada se sve svelo na retoriku, to im smeta i to im je pogubno – dodao je Dodik.
Govoreći o odnosu Srbije i BiH, Dodik je rekao da je za Srbiju relevantno Predsjedništvo BiH, a ne jedna trećina tog predsjedništva koju čini Denis Bećirović, koji je, kako je naveo, kvazihistoričar i mrzi sve srpsko, iznosi laži, ali nema potencijal da nešto učini.

Ne propustite