Pripremite se: Temperature sutra za oko 20 stepeni niže u odnosu na danas

Bosna i Hercegovina
Pripremite se: Temperature sutra za oko 20 stepeni niže u odnosu na danas
,

Građani BiH jučer i danas mogli su uživati u visokim temperaturama za ovaj period godine. Dostizale su i do 20 stepeni u dijelovima BiH.

No, vjetar je puhao od 50 do 80 kilometara na sat zbog čega je za cijelu zemlju bio upaljen narandžasti meteoalarm.

Prestanak vjetra
Vjetar se posljednjih sati polako smirivao, a, prema prognozama BHmeteo.ba, u narednim satima očekuje se postepeno slabljenje i prestanak vjetra posvuda. 

- Uporedo sa sjeverozapada pristiže osjetno hladniji vazduh. Za nekoliko sati u Krajini (sjeverozapad BiH) snijeg.

Sutra osjetno zahlađenje zahvata i ostatak zemlje, temperature za oko 20 stepeni niže u odnosu na danas. Lokalno će biti i snijega, ali bez prizora kao u Njemačkoj. Nikakve značajne snježne padavine nas ne očekuju, a dobar dio nizina ga u ovoj turi neće ni dobiti.

U svakom slučaju, zdravije vrijeme nam predstoji uz temperature primjerenije dobu godine. U ponedeljak ujutru nešto jači minusi i mraz širom zemlje - naveli su na Facebook stranici.

Pretežno oblačno
I Federalni hidrometeorološki zavod objavio je da će sutra u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslije podne. 

- U prvom dijelu dana u većem dijelu Bosne slab snijeg ili susnježica, a u Hercegovini kiša, a u drugom slab snijeg na istoku i jugoistoku Bosne i kiša na jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 4, a Hercegovini od 6 do 12 stepeni - istaknuto je.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, dok će temperatura zraka biti između 0 i 1 stepen.

Ne propustite