VJETAR NOSIO SPLAVOVE, ČUPAO STABLA I "SKIDAO" KROVOVE Olujni udari napravili haos širom Srbije: Dramatični prizori (VIDEO/FOTO)

Region
VJETAR NOSIO SPLAVOVE, ČUPAO STABLA I "SKIDAO" KROVOVE Olujni udari napravili haos širom Srbije: Dramatični prizori (VIDEO/FOTO)
m

Olujni vetar izazvao je probleme u užičkom kraju. Saobraćaj od Užica ka Bajinoj Bašti bio je otežan, jer je u mjestu Zlodol drvo palo na kolovoz. Na jezeru Perućac vjetar nosio splavove.

Vozači putničkih automobila na putu Užice-Bajna Bašta morali su da koriste školsko dvorište u mestu Zlodol jer je drvo palo na kolovoz. Teretna vozila morala su da sačekaju uklanjanje stabla sa puta.

Srećom drvo je palo u trenutku kada na kolovozu nije bilo vozila.

Sličnih problema bilo je i na Tari, a zbog oborenog drveća privremeno je bio u prekidu saobraćaj od Kaluđerskih bara do Mitrovca.

Na jezeru Perućac vjetar je nosio splavove koji nisu bili dovoljno čvrsto vezani, a na pojedinim je pričinjena i šteta.

Na Zaovinama pojedina domaćistva ostala su bez električne energije, a vetar je pravio probleme u snabdijevanju električnom energiju i u gradskim dijelovima Bajine Bašte.

Ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove. Zbog oborenih stabala saobraćaj se odvija otežano i u pojedinim selima na području Užica.

Vjetar koji je od petka gotovo neprekidno duvao u lozničkom kraju danas je uzeo danak. Osim što je ‘‘odleteo’‘ krov sa zgrade lozničke Elektrodistribucije, tačnije deo krovne konstrukcije sa magacina i trafo-radionice, limene krovove vjetar je skinuo sa stambene zgrade na Lagatoru i još jedne u centru grada, u Ulici Svetoga Save kod autobuske stanice.

3728098-loznica-baksuz-ff
FOTO: KURIR/T.ILIĆ

Ceh je platilo i stablo kod Muzičke škole iščupano sa sve korijenom, bio je otpadanja dijelova fasada, a u Bulevaru Dositeja Obradovića palo je nekoliko saobraćajnih znakova. Zbog štete koju je pravio vetar na teren su morali pripadnici policije i vatrogasno-spasilačke jedinice da otklone štetu ili obezbijede mjesta koja nisu bila sigurna za kretanje pješaka.

3728090-loznica-iscupano-ff
FOTO: KURIR/T.ILIĆ

Štete je bilo i u lozničkim selima gdje je bilo oborenih stabala, popadalog crijepa i sličnih oštećenja.

3728096-loznica-ed-loznica-ff
FOTO: KURIR/T.ILIĆ

Narednih dana predstoji otklanjanje štete, a problem onima koji su ostali bez krova je kiša koja je predveče počela da pada u Loznici u kojoj je postepeno počelo ‘‘hlađenje’‘ pa je u 19 časova izmereno 12 stepeni, 11 manje nego u šest ujutru.

Jak vjetar koji je duvao u Kraljevu, večeras nešto poslije 18 časova, oborio je jedno stablo u Ulici Olge Jovičić, u ovdašnjoj Gradskoj koloniji, koje je tom prilikom palo blizu obližnjeg parkinga.

3728158-stablo-1-ff
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Prema rečima očevidaca, najprije se začulo kako nešto lomi i puca, potom se drvo stropoštalo, a prava je sreća da u ovom gusto naseljenom gradskom naselju, načičkanom stambenim zgradama i parkingom, nije bilo povrijeđenih.

Kurir.rs/RTS

Ne propustite