NIKOLA SAVŠENI JOKIĆ : Srbin ispisao historiju NBA lige, na ovo se čekalo 40 godina

Košarka
NIKOLA SAVŠENI JOKIĆ : Srbin ispisao historiju NBA lige, na ovo se čekalo 40 godina
Nikola Jokić ponovo ispisuje historiju u NBA ligi. U najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu čekali su 40 godina na to da neko stigne do tripl-dabla, ali da u statistici ostane prazno polje u koje treba upisati izgubljene lopte.

Nikola Jokić ponovo ispisuje  historiju u NBA ligi. U najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu čekali su 40 godina na to da neko stigne do tripl-dabla, ali da u statistici ostane prazno polje u koje treba upisati izgubljene lopte.

Denver  je pobedio Hjustin Roketse sa 134:124, a Nikola Jokić  je radio šta je htjeo protivniku i na ovom meču. Somborac je stigao do tripl-dabla:  32 poena (12/19 iz igre,7/8 sa linije penala)10 skokova i čak 15 asistencija i to bez izgubljene lopte. Do sedmog tripl-dabla u sezoni i 112. u karijeri, Somborac je došao bez po muke, šutiravši iz igre vrlo dobrih 63,2 odsto, iliti 12/19.

Ovaj podatak je nevjerovatan jer niko u prethodnih 40 godina nije imao tripl-dabl u kojem je postigao više od 30 poena, a da pritom nije izgubio niti jednu loptu. 

Još jednom je Jokić pokazao svoje umijeće i veličinu, a posao će mu biti i lakši pošto se na teren vratio povređeni Džamal Marej.

Jokić je imao izvanrednu podršku Majkla Portera koji je meč završio sa 30 poena, uz čak sedam pogođenih trojki iz 12 pokušaja. Na to je dodao 10 skokova i pet asistencija. Džamal Mari ubacio je 16 koševa (nije ga išao šut, 4/14 iz igre), a Redži Džekson 14.

(kurir.rs)

Ne propustite