APOKALIPTIČNI PRIZOR NA OBALI CRNOG MORA: Talasi visoki do šest metara i uraganski vjetrovi koji čupaju sve pred sobom (VIDEO)

Svijet
APOKALIPTIČNI PRIZOR NA OBALI CRNOG MORA: Talasi visoki do šest metara i uraganski vjetrovi koji čupaju sve pred sobom (VIDEO)
l

Društvenim mrežama šire se fotografije i snimci koji pokazuju posljedice velike oluje koja je juče protutnjala poluostrvom Krim.

Snažan vjetar je oborio drveće, što je dovelo do kašnjenja vozova. I aerodrom je u jednom trenutku bio zatvoren. Inače, snažno nevrijeme je pogodilo cijelu obalu Crnog mora: od Odese, preko Krima, do Sočija.

U nevremenu je jedna osoba je nestala, a četiri su povređene, saopštila je danas pres-služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije.

Ukrajinski zvaničnici su objavili da su ruske obalske odbrambene linije uništene.

- Krim je pogodila jaka oluja - objavila je juče agencija Neksta na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Post su pratili videosnimci koji pokazuju talase i poplave širom Krima.

- Uraganski vjetrovi brzine do 40 metara u sekundi čupaju drveće i uništavaju krovove. Mnogi distrikti Jevpatorije su poplavljeni, a javni prevoz je zaustavljen u Sevastopolju. Oluja je stigla do Rusije: bjesne najjači vjetrovi u Anapi i Krasnodaru - piše u objavi.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, podijelio je vijesti o oluji iz lokalnih medija, tvrdeći da je oluja odnijela rusku odbranu, ukopanu u plaže poluostrva.

- Oluja je odnijela rovove na okupiranom Krimu koje je ruska vojska iskopala na plažama. Prema informacijama iz krimskih medija, u Jevpatoriji je voda odnijela odbrambenu liniju na obali - naveo je Geraščenko.

U drugoj objavi, autor i vojni analitičar H I Saton podijelio je fotografiju iz jednog od isječaka koje je objavio Geraščenko.

Na njoj se vidi ruska obalska odbrambena linija koju udaraju talasi, uz sliku jedne od linija koja se tek gradi, radi poređenja.

- Kako je počelo. Kako ide. Ruska odbrana na plaži na Krimu snažno je pogođena olujom - napisao je Saton, piše index.hr.

Ne propustite