ZOVE GA "ZLATO U TEGLI" - Svako jutro uzimala JEDNU KAŠIČICU ovog ELIKSIRA, ODUŠEVIO je efekat za par dana

Porodica i zdravlje
ZOVE GA  "ZLATO U TEGLI" - Svako jutro uzimala JEDNU KAŠIČICU ovog ELIKSIRA, ODUŠEVIO je efekat za par dana
.

Ukoliko osjećate pad energije, probajte da povratite energiju uz pomoć eliksira za koji smo recept pronašli na Instagram stranici.

Zovu ga "Zlato u tegli".

Potrebno je:

  • teglica meda
  • 3 limuna i bijeli luk
  • 1 veća glavica

Bijeli luk sitno isjeckati, limun izrendati sa koricom i sve to umiješati u med. Sipati u teglicu, dobro zatvoriti i ostaviti da stoji 7 dana na tamnom mjestu. Nakon toga napitak je spreman.

Uzimati jednu kašiku ujutru a može još i u toku dana. Kako želite. Vjerujte mi, koristeći ovo zlato u tegli osjećaćete se vitalnije, poletnije i zaboravićete šta je bolest - piše na profilu "Najbolja mamina kuhinja".

Kombinacija bijeli luk i med protiv bakterijskih infekcija

Laboratorijske studije otkrivaju da je bijeli luk u kombinaciji sam vrstom meda tazma u stanju da zaustavi rast nekih vrsta bakterija. Kombinacija bijelog luka i meda usporila je ili zaustavila rast bakterija koje izazivaju bolesti i infekcije uključujući upalu pluća i neke oblike trovanja hranom. Druga laboratorijska studija pokazala je da je kombinacija soka od bijelog luka i meda bila u mogućnosti da eliminiše bakterijske infekcije koje se ne mogu liječiti antibiotskim lekovima. Potrebno je, ipak, više istraživanja kako bi se otkrilo da li na ovaj način med i bijeli luk mogu da djeluju i na ljudski organizam.

Ne propustite