STIŽE NAM POSLJEDNJI RETROGRADNI MERKUR U 2023. GODINI: Ove znakove će NAJVIŠE DA POGODI, dolazi im TEŽAK KRAJ GODINE

Horoskop
STIŽE NAM POSLJEDNJI RETROGRADNI MERKUR U 2023. GODINI: Ove znakove će NAJVIŠE DA POGODI, dolazi  im TEŽAK KRAJ GODINE
.

Retrogradni merkur ovog puta donosi više nervoze nego inače, ali samo oni koji ostanu pribrani mogu iskoristiti pozitivne stvari koje donosi. To je prilika da se na kraju godine resetujete, vidite šta želite da ostavite u staroj godini i bez opterećenja uđete u novu. Najviše će biti pogođeni Ovnovi, Jarčevi, Rakovi i Vage.

Dok je Merkur u retrogradnom kretanju , može doći do prekida u putovanju, nesporazuma u komunikaciji, slabije koncentracije i neizvjesnosti u realizaciji određenih planova. Posljednji ovogodišnji retrogradni Merkur razlikuje se od prethodna dva jer se kreće iz Jarca u Strijelca, a to ukazuje da će biti nervozniji nego inače.

Odugovlačenje i odustajanje od određenih ciljeva osobine su koje će se posebno podsticati. I, kako upravlja komunikacijom, obratite posebnu pažnju na to u ovom periodu kako ne biste propustili relevantne informacije. Pokušajte barem da budete oprezni i vodite računa o svojim finansijskim i pravnim poslovima i sitnim slovima.

Najviše će biti pogođeni sljedeći znakovi zodijaka: Ovan, Jarac, Rak i Vaga.

Šta onda učiniti?

Pokušajte ostati fleksibilni i strpljivi. Sačuvajte i njegujte razumijevanje ne samo prema sebi već i prema svojoj okolini, koja i sama osjeća utjecaj Merkura i njegovo nezadovoljstvo. Dozvolite sebi vremena. Uzmite si vremena i budite pomalo suzdržani u svojim početnim reakcijama.

Završite svaki projekat na kojem radite i još jednom sve provjerite. Ne samo jednom. Ovo je period kada neuspjesi nisu samo mogući, već su zapravo dio svakodnevnog života. Tek nakon što napravite konkretan plan, donosite odluke. Ne možete zaustaviti svoj život, ali možete razmišljati unaprijed i pripremiti se.

Mnogi krive retrogradni Merkur za sav haos s kojim se suočavaju, ali on također nudi vrijeme za samorefleksiju i opuštanje, te vas tjera da se zapitate na šta trošite svoju energiju. Da li se ponašate u skladu sa sopstvenim potrebama i da li ulažete sebe u projekte koji imaju vrednost. To vam daje priliku da počnete rebalansirati u onim područjima gdje vam nedostaje.

Zato odvojite trenutak i odmaknite se od svog okruženja i ponovo se zapitajte ko ste i šta radite, ali nemojte praviti nikakve promjene po ovom pitanju dok ovaj period ne prođe.

Kada retrogradni Merkur završi, neki astrolozi vjeruju da postoji kratak "period u senci" prilagođavanja. Nemojte ni tada žuriti. Dozvolite da pogrešna komunikacija nestane sama od sebe. Ostanite pribrani i posvetite se zaključcima koje ste izvukli i pokušajte ih implementirati u nove planove. Merkur vas ne kontroliše, on vas posvećuje i vodi, upozorava. Ne bježi od tog dara.

Ne propustite