NOVI SRAMAN ZAKON: MIGRANTI KOJI ŽELE NJEMAČKO DRŽAVLJANSTVO MORAJU PRIZNATI IZRAEL

Objavljeno:20.11.2023 - 23:35
A A A Times Arial

Prema novom njemačkom zakonu, osobe koje žele da steknu njemačko državljanstvo sada moraju priznati pravo Izraela na postojanje.

Novi njemački zakon zahtijeva od imigranta da priznaju pravo Izraela na postojanje kao uvjet za stjecanje državljanstva.

Parlamentarna grupa koju čine Kršćansko-demokratska unija Nemačke (CDU) i Kršćansko-socijalna unija (CSU) usvojila je u petak zakon o “sprečavanju naturalizacije antisemitskih stranaca”.

U nacrtu se navodi da se zalaže da “stjecanje njemačkog državljanstva zavisi od privrženosti pravu Izraela na postojanje i izjave da podnositelj zahtjeva za naturalizaciju nije nastojao ili će nastaviti bilo kakve napore usmjerene protiv postojanja Države Izrael”.

Budući da zakon uključuje izmjenu Zakona o državljanstvu tako da “stranci” ne obavljaju aktivnosti koje se suprotstavljaju “postojanju države Izrael”, Njemačka bi sada mogla biti na putu da uskrati državljanstvo svima koji su propalestinski orijentirani.

Njemačka zahtijeva priznavanje prava Izraela na postojanje dok Izrael vodi genocidni rat u Gazi. Ne tako davno, dok je Njemačka istrebljivala Jevreje, zahtijevala je priznanje svog prava na postojanje protiv judeo-boljševičke zavjere. Čini se da Njemačka treba da prođe drugu denacifikaciju – kazao je ugledni jevrejsko-američki učenjak i aktivist Norman Finkelstein za TRT.