ALEKSANDAR JOVANOVIĆ ĆUTA UNIŠTIO ŠEŠELJA I MARIĆA: "Na šta si mislio, Vojvodo, kad si u knjizi kuma Vučića nazvao 'Sanaderovom kujicom'?!" (VIDEO)

Objavljeno:20.11.2023 - 19:37
A A A Times Arial

Nekadašnji bliski saradnici u ultranacionalističkoj Srpskoj radikalnoj stranci (SRS), razmijenili su teške riječi nakon što su sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov prethodnih na tom mjestu Tomislav Nikolić napustili stranku svog političkog mentora, osuđenog ratnog zločinca, Vojislava Šešelja.

U međuvremenu su ublažili retoriku i najavili koaliciju na beogradskim i lokalnim izborima 17. decembra, dok će na parlamentarnim nastupati samostalno.

Približavanje i novouspostavljena koalicija ovih nekada duboko posvađanih bivših prvaka SRS-a bili su jedna od glavnih tema jutrošnje dinamične i napete debate između Vojislava Šešelja i Aleksandra Jovanovića Ćute iz Ekološkog ustanka.

Šešelj se nije nimalo dobro snašao ispred vrlo agresivnog i fotografijama "naoružanog" Jovanovića koji ga je podsjetio da je Vučić stranku osnovao uz saradnju sa bivšim njemačkim kancelarom Gerhardom Schröderom koji se zalagao za bombardovanje Srbije 1999. godine. 

Lider radikala nije dao adekvatan odgovor ni na pitanje zašto je Aleksandar Vučić "Sanaderova mačkica" kao što je napisao u jednoj od svojih knjiga, ali i zbog čega brani iskopavanje litijuma u dolini Jadra i raseljavanje tamošnjeg stanovništva.

Žučnu debatu prvog čovjeka Ekološkog pokreta i lidera SRS-a i ratnog zločinca Vojislava Šešelja pogledajte u video prilogu: