VLAHOVIĆ IDE NA EURO KAO ČLAN VELIKANA PREMIJER LIGE? Srbin već u januaru napušta Juventus, s njim napadaju naslov prvaka

Objavljeno:20.11.2023 - 17:43
A A A Times Arial

Dušan Vlahović je već neko vrijeme manje produktivan napadač torinske ‘Stare dame’ i u inostranim medijima se njegov odlazak pominje kao najbolji mogući scenario za obje strane.

Srbin se nikada nije uklapao u sistem Maxa Allegrija, što je i više nego vidljivo od njegovog dolaska u Juventus iz Fiorentine.

Na ruku velikanu Premier lige koji ga već dugo želi i de i činjenica da ‘Stara dama’ mora prodavati nogometaše kako bi poravnala račune, ali i još jedna bitna činjenica.

Arsenal i Mikel Arteta spremili su ponudu, koju bar prema pisanju medija, Juventus neće odbiti jer je ona najbolje moguće proučena prije njene prezentacije.

Naime, ‘Topnici’ uz novac za Vlahovića nude i veznjaka kalibra koji je potreban Allegriju, odnosno potpis stamenog Thomasa Parteya koji je opravdano izgubio mjesto u timu sa Emiratesa.

Vrijedi napomenuti i to da je dogovor projektovan za naredno ljeto jer italijanski gigant i pored svega nema namjeru odreći se usluga svog golgetera u januarskom transfer roku.

23-godišnjak je ove sezone na 10 utakmica zabio četiri gola uz jednu asistenciju u svim takmičenjima.