BAŠ KAO DA NIJE S OVE PLANETE, JOKIĆ KAO DŽORDAN! Duh Majkla 'ušao' u Nikolu, izveo je novu majstoriju za špice (VIDEO)

Košarka
BAŠ KAO DA NIJE S OVE PLANETE, JOKIĆ KAO DŽORDAN! Duh Majkla 'ušao' u Nikolu, izveo je novu majstoriju za špice (VIDEO)
,

Strahovali su navijači Denvera da je Nikola Jokić povrijeđen i da će propustiti meč protiv Nju Orleansa. Bilo je mera predostrožnosti na posljednjem treningu, napustio ga je najbolji košarkaš svijeta ranije, sa ledom na ruci. Ta ruka se ozbiljno i usijala, jer je Jokić potom došao i do istorijskog tripl-dabla!

Ubacio je Nikola Jokić Pelikansima 35 poena uz 14 skokova i 12 asistencija, doneo je pobedu od 134:116 uz jedan podatak za vječnost. Šutirao je 15/24 iz igre, imao je 2/6 za tri poena, jednu loptu je ukrao, imao je blokadu i dvije izgubljene lopte. 

Usput, konačno je preskočio Lebrona Džejmsa i Džejsona Kida, koji su na broju 107 kada je u pitanju tripl-dabl. Jokić je na 108, a ispred njega su samo tri igrača u istoriji, Rasel Vestbruk sa 198, Oskar Robertson sa 181 i Medžik Džonson sa 138 tripl-dabl učinaka.

Nije bilo Džamala Mareja u taboru Denvera, njegova povreda će ipak ozbiljnije plašiti jer je izvesno da ga čeka nešto duža pauza. Ipak, i bez njega Jokić često pokazuje da može sam da vuče sve konce u igri, to je činio mnogo puta u prethodne dvije sezone u odsustvu druge violine tima. MVP klasu potvrdio je još jednom i to posle velikog preokreta. Bolje je počeo Denver meč, ali je gostujući tim preuzeo kontrolu u drugoj dionici, zatim i otišao na velikih +20. Djelovalo je to nedostižno mnogima, ne i Jokiću. Preokrenuli su Nagitsi sredinom trećeg perioda, pa dodali gas i čak otišli na maksimalnih +18 na krajnjem rezultatu.

Jedan potez posebno se izdvojio - mnogi su ga uporedili sa Majklom Džordanom - uživajte.

 

Ne propustite