AUUU, NAJLUĐA NBA ZAVRŠNICA: Pogledajte šta je čudo od 225 cm učinilo Durantu i Nurkiću

Košarka
AUUU, NAJLUĐA NBA ZAVRŠNICA: Pogledajte šta je čudo od 225 cm učinilo Durantu i Nurkiću
,,

Favorizovani Phoenix Sunsi su na svom terenu dočekali San Antonio Spurse, poražene u sve tri uvodne utakmice sezone. Utakmica se razvijala onako kako se očekivalo. Sve je vodilo prema laganoj pobjedi domaćina, koji su i bez ozlijeđenih zvijezda Bradleyja Beala i Devina Bookera imali i 20 poena prednosti, a vodili su 47 minuta i 58 sekundi utakmice. Dakle, cijeli meč osim dvije sekunde, piše index.hr.

No te dvije sekunde su bile posljednje. Šest sekundi prije kraja Sunsi su imali prednost od tri poena, kada je Victor Wembanyama zakucavanjem za Spurse smanjio na minus jedan. Naravno, Phoenix se u clutchu uzdao u Kevina Duranta (35), ali je dvostrukom NBA prvaku, trostrukom olimpijskom pobjedniku i 13-strukom All-Staru loptu odmah ukrao 11 godina mlađi Keldon Johnson i odmah zatim poentirao za čudesnu, nevjerojatnu pobjedu San Antonia 115:114. Johnson je s 27 poena bio prvi strijelac Spursa, a uz njega je junak senzacije bio Wembanyama (19).

Prvi pick drafta, čudo od 225 centimetara, u četvrtoj je utakmici NBA karijere promašio prvih pet šuteva. No iskupio se spektakularnim zakucavanjem na kraju poluvremena. Za 28 minuta postigao je 18 poena uz 8 skokova i čak 4 blokade. Wemby je bio sjajan protiv svog idola i igrača s kojim ga uspoređuju. Durant je bio najbolji strijelac (26) i asistent (7) Sunsa, ali nije mogao pobijediti protiv fenomena na drugoj strani. Kao ni Jusuf Nurkić, iako je imao po 12 poena i skokova.

Ne propustite