LUKA S DRUGE PLANETE! Nestvarni Dončić upisao MONSTRUOZAN TRIPL-DABL i uradio nešto što čak ni Jokiću nije pošlo za rukom! VIDEO

Košarka
LUKA S DRUGE PLANETE! Nestvarni Dončić upisao MONSTRUOZAN TRIPL-DABL i uradio nešto što čak ni Jokiću nije pošlo za rukom! VIDEO
,

Fantastični Luka Dončić predvodio je Dalas u pobjedi protiv Memfisa Grizlija (125:110) i ispisao historiju.

Nevjerovatni Slovenac je ubacio 35 poena, uhvatio 12 skokova, zabilježio 12 asistencija, a imao je i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Osim što je donio trijumf svog Dalasa, Dončić je ostvario nekoliko čudesnih poduhvata. Prvi je strijelac lige s 39 poena po utakmici, a jedini je u NBA koji je ove sezone ostvario tripl-dabl učinak s 30 ubačaja. A još bolje je to što je to uspio već dva puta.

Kroz historiju, samo su Oskar Robertson (Oscar) i Rasel Vestbruk (Russell Westbrook) u prva tri meča sezone završio tripl-dablom sa 30 poena.

Računajući posljednjih pet sezona, Dončić je završio s tripl-dabl učinkom od 30 poena čak 31 utakmicu, a već je među pet igrača svih vremena s ovakvim skorom.

Također, protiv Memfisa je postao prvi u historiji NBA lige koji je u prve tri utakmice sezone imao dva tripl-dabl učinka i postignuto čak 117 poena.

Zanimljivo i da je Dalas otvorio sezonu sa tri pobjede, što mu je to posljednji put uspjelo 2004. godine. Luka Dončić je tada imao svega pet godina.

Ne propustite