EVO ZAŠTO JE ZORAN MARJANOVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU: Oglasio se Apelacioni sud i obrazložio odluku!

Objavljeno:03.10.2023 - 16:04
A A A Times Arial

Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice veća, dana 3. oktobra 2023. godine donio je rješenje kojim je okrIvljenom Zoranu Marjanoviću ukinut pritvor i određeno je da se isti odmah pusti na slobodu.

- Polazeći od toga da pritvor predstavlja najstrožu mjeru za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka, te da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vrijeme i da u toku cijelog postupka pritvor ukine čim prestanu razlozi zbog kojih je određen, Apelacioni sud je imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, dakle prije više od sedam godina, te da je u odnosu na kritični događaj okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je isti ukinut - navodi se u odluci Apelacionog suda da Marjanoviću ukine pritvor.

U saopštenju se podsjeća da mu je pritvor ponovo određen 22. jula prošle godine, kada je nepravosnažno osuđen.

- Pritovr mu je ponovo određen po objavljivanju napravnosnažne presude kojom je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, to, i pored značajnog interesovanja o ovom krivično – pravnom događaju, o kojem je nesporno pisao veliki broj štampanih i elektronskih medija i o kojem je javnost bila obaviještena, činjenice i okolnosti koje se odnose na sam način izvršenja djela i težinu posledice istog protekom vremena od izvršenja su izgubile na intenzitetu i značaju da bi iste u ovoj fazi postupka dovele do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog krivičnog postupka. Imajući u vidu navedeno Apelacioni sud je našao da je opravdan prijedlog branilaca okrivljenog da se prema istom ukine pritvor i odmah pusti na slobodu - saopštio je Apelacioni sud u Beogradu.

Presudom Višeg suda u Beogradu Zoran Marjanović je, podsetimo, osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pjevačice Jelene Marjanović.

Kurir.rs/ J. S.