GAZIO JE PO NAMA I NIJE PRESTAJAO DA PUCA! Stravična ispovijest dječaka koji je preživio Kecmanovićev krvavi pir: Ne znam zašto sam bio na SPISKU!

Region
GAZIO JE PO NAMA I NIJE PRESTAJAO DA PUCA! Stravična ispovijest dječaka koji je preživio Kecmanovićev krvavi pir: Ne znam zašto sam bio na SPISKU!
,

Pet mjeseci je prošlo od stravičnog masovnog ubistva koje je počinio tada trinaestogodišnji Kosta Kecmanović. On je u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' usmrtio devet svojih vršnjaka i čuvara škole.

Jedan od dječaka koji je preživio horor u školi i koji je operisan, ispričao je tada detalje tragedije koja je zadesila njega i njegove prijatelje.

- Bilo je strašno... Ne znam zašto nam je Kosta to uradio, mi se čak nismo ni družili. Nismo ga dirali, on se stalno ljutio na nas. Mnogo mi je žao mojih drugara... - ovako je započeo priču ranjeni dječak:

482571-viber-image-2023-06-03-10-50-27-836-f
Foto: ST/V. LUKIĆ

- Sve se brzo desilo. Svi smo bili u učionici kada je Kosta uleteo! Prvo je ranio nastavnicu. Svi smo počeli da vrištimo, da padamo, krijemo se ispod klupa, a nastavnica je legla preko nas koji smo bili na gomili da nas zaštiti. Tada je nju upucao nekoliko puta. Sećam se da su dva druga skočila kroz prozor, a neki su se čak pravili mrtvi. Svi smo bili po podu. Onda je krenuo da gazi po nama i nije prestajao da puca. Mi nismo bili toliko bliski drugari, on je imao svoje društvo. Ne znam ni otkuda ja na njegovom spisku - ispričalo je jedno od šestoro ranjene djece za Informer.

Ne propustite